Hokejisti doslej niso imeli primerljivo močnega mednarodnega tekmovanja, kot je nogometna liga prvakov. V prihodnji sezoni bo drugače, saj je krovna hokejska zveza (IIHF) osnovala hokejsko ligo prvakov. Začela se bo avgusta, evropski prvak pa bo znan februarja 2015.

Gre za skupen projekt nekaterih najmočnejših klubov, šestih državnih lig v Evropi in zveze IIHF. V tekmovanju je bilo sprva le 26 moštev, ki so bila tudi med ustanovitelji tekmovanja, k sodelovanju pa so povabili še druge ekipe. Številka se je sprva ustavila pri 40, zdaj pa bodo nastopili še štirje dodatni klubi.

Med šestimi nacionalnimi ligami, ki so ustanovile tekmovanje, je tudi Ebel, razširjeno avstrijsko prvenstvo, iz katerega bosta kot ustanovitelja tekmovala Red Bull Salzburg in Vienna Capitals. Iz Češke bodo kot klubi ustanovitelji sodelovali Bili Tygri Liberec, Pardubice, Sparta Praga, Vitkovice Ostrava, iz Finske IFK Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku, iz Nemčije Adler Mannheim, Eisbären Berlin, Ingolstadt, Krefeld Pinguine, iz Švice Bern, Fribourg-Gotteron, Lions Zürich, Zug, iz Švedske pa Djurgarden Stockholm, Frölunda Göteborg, Färjestad Karlstad, HV71 Jönköping, Linköpings in Lulea.

Poleg teh klubov bo v tekmovanju nastopalo še 12 ekip z licenco B, ki so si nastop priborile z uvrstitvami v letošnjih sezonah. To so Bolzano in VSV Beljak iz lige Ebel, Zlin in Ocelari Trinec iz češke Extralige, Lukko Rauma, SaiPa Lappeenranta iz Finske, Hamburg in Köln iz nemške lige DEL, Geneve-Servette in Kloten iz Švice ter Skelleftea in Växjö iz Švedske. Povabila pa je dobilo šest klubov, slovaške Košice, francoski Briancon, danski Vojens, britanski Nottingham Panthers in norveška Valerenga Oslo.

Iz 11 predtekmovalnih skupin s po štirimi udeleženci (žreb bodo opravili na bližnjem SP v Minsku) se bodo v 1/16 finala uvrstili vsi zmagovalci ter pet najboljših drugouvrščenih. Redni del lige se bo začel 21. avgusta, na sporedu bo 161 tekem, finale pa bo 3. februarja 2015.