Montreal je dvakrat na tekmi vodil, najprej z 2:0, nato s 3:2, a obakrat dopustil izenačenje. P.K. Subban in Rene Borque sta goste popeljala v zgodnje vodstvo z 2:0, v uvodu zadnje tretjine sta najprej izenačila Reilly Smith in Torey Krug, Francis Boullion je nato Kanadčane spet popeljal v vodstvo, podaljšek pa je izsilil Johnny Boychuk slabi dve minuti pred koncem rednega dela.

"Boston je bil najboljša ekipa rednega dela. Prav tako je odlično igral v prvem krogu končnice. Tudi nocoj je igral dobro. Toda nam je uspelo najti pot do zmage," je po tekmi povedal trener Montreala Michel Therrien. Njegov kolega na klopi Bostona Claude Julien obžaluje zgolj neizkoriščene priložnosti. "Ne bomo obupani po le eni tekmi. Imeli smo ogromno priložnosti in pokazali nepopustljivost. Moramo pač le unovčiti priložnosti, ki si jih priigramo. To je vse, kar obžalujem," je dejal Julien. Njegova ekipa je proti vratom tekmeca sprožila kar 51 strelov, Carey Price jih je obranil 48.

Montreal je sicer dobil 24 od skupno 33 dvobojev z Bostonom v končnici, a je slednji dobil sedem od zadnjih 11. Leta 2011 so Bostončani na proti do Stanleyjevega pokala premagali Montreal s 4:3 v prvem krogu, potem ko so Kanadčani dobili prvi tekmi v gosteh. So pa Canadiens dobili tri od štirih medsebojnih tekem v rednem delu sezone.