Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Juventus - Benfica
1

Juve po prvi tekmi zasotaja za zadetek (1:2), zato Torinčanom ne preostane drugega, kot odprt lov na zmago. Motiva jim ne bo manjkalo, saj bo finale na njihovem stadionu, kjer bi imeli velikansko priložnost za osvojitev evropske lige, kar bi bila lepa tolažba za zgoden izpad iz lige prvakov. Čaka pa Juve težka naloga, saj ima Benfica zelo dobro sezono, v kateri koraka naslovu portugalskega prvaka naproti, zato se varovanci Antonia Conteja dobro zavedajo, da morajo tokrat dati vse od sebe.

Košarka – Evropski pokal

Valencia - Unics Kazan
1

Valencia v prvo finalno tekmo Eurocupa prihaja ohrabljena po zmagi proti Realu, kar ji bo dalo še dodaten zagon v lovu za evropsko lovoriko. Zaradi sistema dveh tekem in odločujoče končne razlike v koših, je cilj špancev jasen, zmagati morajo s čim večjo prednostjo, da bodo imeli na težkem gostovanju v Rusiji pri kvalitetnem Unicsu nekaj zaloge. Valencia je v tej sezoni odlična na svojem parketu, kjer je skoraj nepremagljiva in tudi zato upravičeno računa na novo zmago.

Košarka - Španija - 1. liga

Real Madrid - Joventut Badalona
1

Real je v prejšnjem krogu prvenstva doživel prvi poraz, ko je v pravi NBA tekmi s 110:115 izgubil proti Valencii. Ker se bliža končnica in odločilni del sezone, si Madridčani ne želijo dajati vtisa, da so ranljivi in s tem opogumljati nasprotnikov, saj bo vse razen novega naslova prvaka za Real katastrofa. Juventud ima izkupiček 14 zmag in prav toliko porazov, kar ga uvršča v sredino lestvice, proti izjemno močni zasedbi Reala pa praktično nima nikakršnih možnosti.

Hokej - ZDA - NHL

Boston - Montreal
1

Hokejisti Bostona so bili najboljša ekipa rednega dela, prepričljivo pa so s 4:1 odpravili tudi Detroit v prvem krogu končnice, zato na stavnicah ostajajo prvi favoriti za končni uspeh in osvojitev Stanleyjevega pokala. Sedaj se obeta napeta serija proti rivalom iz Montreala, kjer bodo oboji še bolj motivirani, porazi pa bodo še nekoliko bolj boleči. Pri Bostonu so odločni, da serijo začnejo z dvema domačima zmagama, predvsem pa ne želijo ponoviti spodrsljaja s prve tekme proti Detroitu, ko so klonili z 0:1 in se znašli v zagati, iz kakršne bi se proti Montrealu precej težje izvlekli, saj so Kanadčani v vzponu in zelo lačni naslova prvaka, ki ga čakajo že od leta 1993.