Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Chelsea – Atletico (vsota 2.5 gola)
1 (= manj)

Na prvi tekmi je Chelsea z bunkerjem povsem onemogočil domače napadalce, zanimivo pa bo videti, kako se bo Mourinho lotil povratne tekme na Stamford Bridgu. Tako zaprte igre Londončanov kot na prvi tekmi verjetno ne gre pričakovati, a prav gotovo se modri ne bodo pognali v juriš po golu. Prvi cilj domačih bo še vedno ohranjena nedotaknjena mreža, kar jim zagotavlja vsaj podaljške, enako pa velja tudi za goste, ki bodo tokrat verjetno vsaj na začetku nekoliko manj tvegali. Kakorkoli se bo tekma že odvijala, je ob dejstvu, da ima tudi Atletico izjemno obrambo, verjetno utopično pričakovati dobro tekmo z veliko goli in ne bo presenetljivo, če bodo gledalci na koncu gledali enajstmetrovke.

Nogomet - Češka - Pokal

Sparta Praga - Jablonec
1

Sparta koraka novemu naslovu prvaka naproti, saj v zadnjih štirih krogih potrebuje le še dve točki. Precej težje delo pa Pražane čaka v pokalu, saj so si na prvi polfinalni tekmi proti Jabloncu privoščili poraz z 1:3, zato bodo danes morali od prve minute odločno pritisniti proti golu gostov, če želijo izničiti zaostanek dveh golov. Jablonec je v letošnjem prvenstvu zabeležil več porazov kot zmag, na lestvici pa zaseda le osmo mesto, kar zgovorno priča o tem, da gre za ekipi iz različnega kakovostnega razreda in Sparta bi morala tekmo dobiti in se verjetno tudi uvrstiti v finale pokala.

Košarka - Hrvaška - 1.liga

Cibona - Zadar
1

Po neverjetni zmagi v ligi Aba bo Cibona gostila Zadar, na tekmi pa bo verjetno več navijačev “volkov“ kot ponavadi, saj bodo Zagrebčani prišli pozdraviti nove prvake jadranske lige in jih ob tem podprli tudi v obračunu z rivalom iz Zadra. Slednji ima v tej sezoni obilico težav in v hrvaškem prvenstvu letos verjetno ne more računati na več od polfinala, zato bi bila zmaga proti Ciboni kar presenetljiva. Če Zagrebčani niso predolgo slavili uspeha v ligi Aba, bi morali brez večjih težav priti do zmage.

Košarka - ZDA - NBA

San Antonio - Dallas
1

San Antonio se je moral precej namučiti, da je v Dallasu izvlekel zadnjo zmago in izenačil na 2:2 ter se verjetno izvlekel iz velikih težav. Ostroge se dobro zavedajo, da sedaj ne bo več popravnih izpitov, če izgubijo, nocojšnja tekma pa je kot finale. Teksaški obračun bo verjetno znova zanimiv, a prednost je vendarle treba dati najboljši ekipi rednega dela, ki je končnico morda začela nekoliko uspavano, sedaj pa so varovanci Gregga Popovicha verjetno že dojeli, da gre zares in bodo svojo kvaliteto unovčili za vodstvo v seriji s 3:2.