Raznolikost jedi lahko obiskovalci spoznajo v ponudbi fritaj »Zjutraj na polju, opoldne na krožniku«, kjer se po zagotovilu kulinaričnih mojstrov srečamo s sezonsko ponudbo jedi z zdravilnimi rastlinami, s pozabljenimi okusi Istre pa vsak prvi torek v mesecu, z jedmi naše preteklosti po receptih naših non, ki jih je zbral zgodovinar Alberto Pucer. K samemu projektu so pristopile izolske gostilne: gostilna Korte, Hiša Torkla, Turistična kmetija Medljan, gostilna Panorama, Turistično društvo Šparžin, Društvo za kulturo, šport in razvoj vasi Cetore in Kulturno društvo Malija.

Za ogrevanje pa lahko že doma, seveda če vam uspe nabrati ali kupiti potrebne zeli, pripravite že sami »Erbe per ovi«, kar bi lahko dobesedno prevedli kar »trave (zdravilna zelišča) za jajca«. Gre za sestavine oziroma zdravilne rastline, ki jih Izolčani in Istrani uporabljajo za spomladanske fritaje. Za samo pripravo fritaje tako potrebujemo šopek mešanih zdravilnih rastlin (koromač, divje šparglje, regrat, čemaž), ki jih v slovenski Istri ne manjka, oljčno olje, sol in poper, jajca ter po želji še koščke pancete. V ponvi na oljčnem olju najprej ocvremo koščke pancete (ali tudi brez), dodamo oprane, odcejene in narezane zdravilne rastline, premešamo, prilijemo malce vode ter ob stalnem mešanju dušimo, dokler voda ne izpari. Dodamo razžvrkljana jajca, posolimo, popopramo in mešamo, dokler jajca ne zakrknejo.kea