Pravzaprav imava v stanovanju dve sobi. V večji imava spalnico z garderobo, v manjši pa je delovni prostor. V otroški sobi bi potrebovala otroško posteljico, previjalno mizo in ležišče. V spalnici imava že sedaj posteljo v kotu. Ta je zelo velika, 190/235 centimetrov, saj sem košarkaš. V prilogi vam pošiljava izmere obeh prostorov. Kaj nama predlagate? Hvala že vnaprej, Matic in Tinkara.

Odgovor: Po razmisleku sem vam izrisala morda malce drugačno varianto od tiste, ki ste jo pričakovali. V predlagani rešitvi sem večjo sobo namenila otročičku, ki bo sprva res zelo majhen, a bo kmalu potreboval več prostora za igranje in še malo pozneje pa za učenje. Ohranila sem vaše garderobne omare in nizke elemente ter sobo predelila s tanko mavčno steno. V preostali del sobe lahko postavite vse druge želene elemente. Posteljo 90/200, otroško posteljico, previjalno mizo in še počivalnik lahko namestite za prve dni.

Seveda sem vama namenila kabinet. Glede na čas, ki ga starši preživimo v spalnici, je vsekakor bolj pomembno, da imajo večje prostore otroci. Poleg že omenjenega, me je k umestitvi vaše res velike postelje v kabinet spodbudilo dejstvo, da že zdaj spite v kotu. Predlog je morda res nenavaden, vendar vam rešitev predlagam v razmislek in modro odločitev. Pa veliko veselja v troje!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.