S to napravo postanejo stavbe tudi energetsko bolj učinkovite, saj prihranimo pri stroških ogrevanja in hlajenja do 65 % energije – v kubičnem metru betona je lahko do 450 litrov vode, z manjšo količino vode v stenah pa se toplotna izolativnost poveča.

Sistem ECOpulse ponuja ekonomično in stalno rešitev odpravljanja kapilarne vlage brez kakršnih koli kemikalij in strupenih materialov, ki že tako in tako preveč zastrupljajo okolje. Uporaben je tako rekoč povsod, kjer se pojavlja problem kapilarne vlage – vse od manjših enot za domačo uporabo do večjih in močnejših industrijskih sistemov. Ker sistem za delovanje porabi le nekaj vatov na 100 kvadratnih metrov, ga lahko uporabimo tudi tam, kjer ni dostopa do električnega omrežja, saj ga lahko poganja že manjša sončna celica ali akumulator.

Sistem ECOpulse je še zlasti uporaben tam, kjer s tradicionalnimi metodami ni moč odpraviti problema mokrih sten, v zgradbah vseh vrst standardnih gradbenih materialov in v spomeniško zaščitenih stavbah, kjer gradbeni poseg ni mogoč.

Več na: www.ursa-doo.si.