Skodelica za 36 milijonov dolarjev

Nedavno so na Sothebyjevi dražbi prodali majhno porcelanasto skodelico, porisano s petelini in kokošmi. Cena? 36 milijonov dolarjev, s čimer je postala najdražji kos porcelana, ki je bil kdaj prodan. Zakaj taka cena? Skodelica je stara 500 let, je iz časa dinastije Ming, ki je slovela po najboljšem kitajskem porcelanu, na svetu pa jih je le še 17, od tega so le štiri dostopne trgu. Poleg tega jo je kupil kitajski tajkun in zbiratelj, ki pravi, da je to del njegove nacionalne dediščine. Skodelica je bila originalno namenjena pitju vina, malo verjetno pa je, da bo novi lastnik iz nje srebal šampanjec.

Beckham bo imel svoj viski

Kot da spodnje hlače in parfumi niso dovolj, se je najbolj tržen nekdanji nogometaš David Beckham odločil, da bo svoje ime posodil še viskiju. Skupaj s partnerji bo namreč sodeloval pri izdelavi in prodaji škotskega viskija Haig Club Single Grain, ki ima sicer 400-letno tradicijo. A ker je njegova odločitev takoj naletela na ogorčenje, češ, športni idol otrok reklamira alkohol, se je pridružil še podpori programa za »odgovorno konzumiranje alkohola«. Zanimivo pa je, da je steklenica Beckhamovega viskija zelo podobna steklenicam za parfume.

Vilice, ki izboljšajo okus

Nekoč so vsi želeli imeti zlate žlice, zdaj pa bodo očitno nov hit vilice, ki izboljšajo okus jedem. Kanadsko podjetje je izumilo aromafork, aromatične vilice, ki bodo jedcem dodale izkušnjo neverjetnega okusa. V vilicah je namreč drobna kapsula okusa, ki se razvije šele v ustih. S tem se ukani jedčeve možgane, ki sicer okus zaznajo že z vonjem. Posebne vilice pa okus razvijejo šele v ustih. Tako naj bi jedci dobili popolnoma enkratno izkušnjo okušanja. V paketu z vilicami je že 21 različnih okusov, paket pa na internetu stane 60 dolarjev. Dober tek!

Prepovedana vodka rdeča armada

Vodka morebiti ta hip zaradi ruskih zdrah ni najbolj priljubljena pijača, a v Veliki Britaniji je eno izmed vodk doletela celo prepoved. Vodka rdeča armada se ne sme prodajati v Veliki Britaniji, dokler jo bodo ponujali v steklenicah v obliki puške in granate. Komplet je skupaj s kozarci stal več kot 130 evrov. A ker naj bi vodka v puškasti steklenici lahko izzvala nasilje in »antisocialno vedenje«, je po 20. juniju ne bo več na policah britanskih trgovin. Nič ni pomagalo razlaganje uvoznika, da gre le za vodko, ki je pač v steklenici malo drugačne oblike.