Kopitar je bil glavni akter zmage domačih. Dvakrat je zadel tudi Justin Williams, v 52. minuti na podajo Kopitarja za 2:1, nato pa je Kopitar v 54. in 55. minuti poskrbel za slavje v Los Angelesu. Za goste je zadel James Sheppard.

Še pred nekaj dnevi so bili kralji v izgubljenem položaju. Po treh zaporednih porazih so vedeli, da si ne smejo več privoščiti spodrsljaja. In si ga tudi niso, dobili so tri tekme zapored, na zadnji pred domačimi gledalci pa so bili tudi precej učinkovitejši kot morski psi (razmerje v golih na zadnjih treh tekmah je 13:4), ki so na prvih dveh tekmah luknjali mrežo Jonathana Quicka. Slednji je tokrat klonil le enkrat, ko so gostje prek Jamesa Shepparda v drugi tretjini izenačili. Zbral je 25 obramb in po edinem zadetku tekmecem ni več privoščil veselja.

Le trem ekipam v zgodovini je uspelo napredovati po zaostanku z 0:3

Quick, Williams in Kopitar so tako poskrbeli, da so kralji postali šele deveto moštvo v zgodovini NHL, ki se je po zaostanku z 0:3 v končnici vrnilo na 3:3 in ima možnost za napredovanje v drugi krog. Le tri ekipe pa so tudi dobile te dvoboje: Toronto leta 1942, New York Islanders leta 1975 in Philadelphia leta 2010.

»Nismo se želeli kar posloviti brez boja. Zdaj pa razmišljamo samo še o tem zadnjem koraku in vemo, da bomo morali odigrati svojo najboljšo tekmo v končnici,« je za ameriške medije povedal eden od junakov večera Kopitar. Ob bučni podpori svojih navijačev so se kralji tako v tej seriji poslovi od Staples centra, odločilna tekma za preboj v obračun z Anaheimom bo v sredo v San Joseju.

Sedma tekma tudi med Coloradom in Minnesoto, Pittsburg le izločil Columbus

Na 3:3 je izenačen tudi obračun med Minnesoto in Coloradom, saj je prva ponoči slavila s 5:2. Junak večera je bil Zach Parise, ki je dosegel dva gola in bil udeležen še pri dveh akcijah svoje ekipe, ki je tako izsilila določilno sedmo tekmo. Nick Holden je sicer poskrbel za izenačenje v drugi tretjini, toda v zadnjem delu so bili domači spet v naletu in zadeli še trikrat.

Pittsburgh je s 4:3 ugnal Columbus in napredoval s 4:2 v zmagah. Jevgenij Malkin je svoj zvezdniški status potrdil s tremi goli, toda povsem gladko le ni šlo. Pingvini so sicer na krilih ruskega napadalca in Brandona Sutterja že v 35. minuti vodili s 4:0, a so se žilavi domači hokejisti v zadnji tretjini vrnili v igro, Nick Foligno je v 56. minuti znižal na 3:4, za popoln preobrat pa je nato Columbusu le zmanjkalo moči in je sezono končal s porazom pred dvojimi navijači.