Žolnirjeva se uradno športno ni upokojila, po olimpijskih igrah v Londonu 2012, kjer je osvojila zlato kolajno v konkurenci do 63 kilogramov, je borbe spremljala predvsem ob blazini kot trenerka klubskih judoistk. Hkrati je še vedno trenirala, bila za sparing kolegicam iz celjskega kluba Sankaku ter jim pomagala z nasveti.

Pred tedni je podpisala zaposlitveno pogodbo z Olimpijskim komitejem Slovenije, ki ji v zameno za nenastopanje ponuja zaposlitev za daljši čas. A skupaj s trenerjem Marjanom Fabjanom sta se odločila, da Žolnirjeva nastopi na tokratnem evropskem prvenstvu v ekipni konkurenci. Dvakrat je stopila na tatami in dvakrat zmagala. V borbah še vedno uživa, a meni, da je to njena zadnja kolajna v kimonu.

"Res je bilo lepo, znova sem začutila ta žar borbe, to vzdušje, tribuno ... Minilo je leto in osem mesecev, kar sem se nazadnje borila. Kondicije imam dovolj, a nisem začutila tistega pravega juda. Pa vseeno, z nastopom sem zadovoljna, zdaj pa se vračam v trenersko obleko," je po ekipni kolajni dejala Žolnirjeva.

Ali bo nastopila, ni vedela vse do konca

Svoj vrhunec je dosegla v Londonu, ugnala vse tekmice, tudi v Montpellierju je blazino v obeh nastopih zapustila nepremagana. "Pogovarjali smo se, da bi nastopila, Fabi me je prijavil ... A nisem vedela vse do konca. Tukaj sem tako kupila kimoni, dobila zgolj eno številko za na hrbet in ko sem morala zamenjati belo za modro, so mi hitro odparali številko z ene ter jo našili na drugo. V kimoni sem kot pajac, saj mi je malo prevelika, a zmage sem res vesela," je povedala slovenska šampionka.

Kaj bo zdaj, ne ve. Ali je s tem nastopom postavila zaposlitev pri OKS na kocko, bo videla v prihodnjih dneh. A želja po novem uspehu in morda dokončnem slovesu od tekmovališč, je bila premočna. "To je zgodovinska kolajna, dobila bo posebno mesto, tako kot tudi olimpijski odličji. S kimoni smo malo improvizirali, ampak mislim, da je to ena zanimiva zgodba. Rekla sem si poskusi uživati, dobro sem se počutila, imela sem nekaj treme, mislila sem, da se bom izgubila na blazini, a je potem nekako šlo," je dejala Žolnirjeva, ki je za prvo judoistično olimpijsko odličje, takrat bronasto, poskrbela že leta 2004 v Atenah.

Tokrat je spet poskrbela za zgodovino. Če je pred dvema letoma postala prva ženska, ki je osvojila zlato kolajno za Slovenijo na olimpijskih igrah, je zdaj spet navdušila z novim mejnikom v karieri, tokrat judoistični - prvo ekipno člansko kolajno za svojo državo. A kot zagotavlja, se zdaj vrača v trenerske vloge in s tem ob blazino.