52-letnik je kupil zaročni prstan svoji 36-letni partnerki in nato veselo novico sporočil prijateljem. Ob večerji sta bila o skorajšnji poroki naprej obveščena Clooneyjev poslovni partner Rande Gerber in njegova žena Cindy Crawford. »Mislim, da želita svoje prijatelje obvestiti, da sta se odločila do konca svojih življenj ostati skupaj,« je še dejal vir.

Amal Alamuddin se je rodila v Bejrutu, živi pa v Veliki Britaniji. Kot odvetnica, specializirana za človekove pravice in mednarodno pravo, je zastopala Juliana Assanga in Julijo Timošenko. S Clooneyjem sta se spoznala na safariju v Tanzaniji.

O veseli novici naj bi par obvestil tudi igralca Edwarda Nortona, ki se je med večerjo ustavil pri njihovi mizi. Sledili naj bi nasmehi, objemi in poljubi. Clooneyjev agent Stan Rosenfield medijem ni želel komentirati novice, je pa lani oktobra zatrjeval, da sta z Amal samo prijatelja.

George Clooney se je po ločitvi od Talie Balsman leta 1993, s katero sta bila skupaj štiri leta, odločil, da nikoli več ne bo stopil v zakonski jarem. Takrat je dejal, da ni preveč dober mož. Obljubo mu je uspelo držati do sedaj, ko je zamenjal vrsto igralk in manekenk, a z nobeno ni hotel ostati dlje kot nekaj let. Pred kratkim – lani poleti - se je razšel z nekdanjo wrestlerko Stacy Kiebler, ki je zdaj poročena in noseča.

Clooneyjeva soigralka v filmu Gravitacija Sandra Bullock se je pred meseci pošalila na račun igralca: »George Clooney bi se raje izgubil v vesolju in umrl kot pa preživel še nekaj minut z žensko njegovih let.«