Potem ko je Chicago slabo začel končnico in dvakrat izgubil proti Bluesu, je v naslednjih štirih tekmah pokazal šampionsko formo in nanizal zmage, ki so ga povedle v drugi krog. Ponoči so hokejisti iz vetrovnega mesta pred domačimi gledalci predvsem v zadnji tretjini pokazali odlično strelsko formo, kar štirikrat so zatresli mrežo tekmeca. Izkazal se je branilec Duncan Keith, ki je zbral gol in tri podaje.

"Res je dobro, ko prispevaš takšen delež na pomembni tekmi. Zame je zdaj najbolj pomembno, da smo dobili nekaj dni počitka, da se malce zberemo in osredotočimo na naslednje dvoboje," je po tekmi povedal Keith. Chicago bo drugem krogu igral proti zmagovalcu dvoboja med Minnesoto in Coloradom. Trenutno s 3:2 v zmagah vodi prva.

S 4:2 v zmagah se je v nadaljevanje končnice prebil tudi Anaheim. Ta je na odločilni tekmi v gosteh premagal Dallas, potem ko je bil v tretji minuti podaljška uspešen Nick Bonino. Ta je v zadnji tretjini znižal tudi zaostanek Kalifornijcev na 3:4, podaljšek pa je izsilil Devante Smith-Pelly 24 sekund pred koncem rednega dela.

"Še vedno težko verjamem. To, da zabiješ odločilni zadetek, je nekaj, kar si predstavljaš kot otrok v igri pred hišo," je dejal Bonino. Neuničljivi finski blisk Teemu Selanne, prispeval je dve podaji, pa je pri 43 letih in 207 dneh postal drugi najstarejši igralec v zgodovini NHL z vsaj dvema podajama na tekmi končnice. Nekdanji Detroitov hokejist Chris Chelios je v tem pogledu vodilni, leta 2007 je pri 45 letih in 102 dneh prav tako vpisal dve podaji. Anaheim bo v naslednjem krogu igral proti San Joseju ali Los Angelesu.

Na vzhodu pa so New York Rangers v domači dvorani Madison Square Garden premagali Philadelphia Flyers s 4:2 in v boju na štiri zmage povedli s 3:2. Newyorčani so na domačem ledu hitro povedli s 3:0, končni izid pa je 15 sekund pred koncem postavil Brian Boyle, ki je plošček poslal v prazno mrežo.