Za Japonca je to peti naslov na turnirjih ATP in prvi na pesku. Zanimivo, da je pred nekaj tedni zamenjal trenerja; v Barceloni ga je vodil nekdanji "kralj peska", zmagovalec Roland Garrosa 1989, Michael Chang.

Finale je bil povsem v znamenju Nišikorija. V prvem nizu je tekmecu, ki je sicer drugič v karieri igral v finalu, trikrat odvzel začetni udarec, v drugem pa je hitro povedel s 5:1 in tako zasluženo postal prvi nešpanski zmagovalec v Barceloni po leti 2002.

* Izid, finale:

Kei Nišikori (Jap/4) - Santiago Giraldo (Kol) 6:2, 6:2.

Šarapova tretjič zapored do lovorike v Stuttgartu

Ruska teniška igralka Marija Šarapova je tretjič v karieri osvojila turnir WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 710.000 ameriških dolarjev. V finalu je tretja nosilka s 3:6, 6:4 in 6:1 premagala devetopostavljeno Srbkinjo Ano Ivanović.

Šarapova je turnir v Stuttgartu osvojila tretjič zapored, skupno pa je prišla do 30. lovorike v karieri. Za zmago je prejela 139.000 dolarjev in športnega porscheja, ki ga zmagovalcu podari pokrovitelj turnirja. "Mogoče ga bom dala Grigorju," je po dvoboju dejala Šarapova, s tem pa je imela v mislih spremljevalca Grigorja Dimitrova, ki je danes v finalu v Bukarešti premagal Lukaša Rosola.

* Stuttgat, WTA (710.000 USD):

- finale:

Marija Šarapova (Rus/6) - Ana Ivanović (Srb/9) 3:6, 6:4, 6:1.

Preko Polone Hercog do prvenca

Španska teniška igralka Maria Teresa Torro je v finalu turnirja v Marakešu (nagradni sklad 250.000 dolarjev) premagala Švicarko Romino Oprandi s 6:3, 3:6 in 6:3 in tako prišla do prvega WTA naslova v karieri. Španka je na poti do končne zmage v četrtfinalu v dveh podaljšanih igrah premagala Mariborčanko Polono Hercog.

* Izid, finale:

Maria Teresa Torro (Špa) - Romina Oprandi (Švi) 6:3, 3:6, 6:3.