Junak večera pri gostih je bil vratar Jonathan Quick, ki je s 30 obrambami zaklenil svoja vrata. Med strelce so se vpisali Tyler Toffoli, Kopitar in Jeff Carter.

Kralji so zdaj po treh zaporednih porazih proti morskim psom, po katerih so bili na robu poraza, nanizali dve zmagi in imajo v boju na štiri zmage priložnost, da pred domačimi navijači na šesti tekmi, ki bo v ponedeljek v Los Angelesu, poravnajo razmerje moči.

"Če nič drugega, zdaj smo prišli tako daleč in dobili dve zmagi, zdaj ju moramo potrditi še z dvema, je dejal branilec kraljev, Kanadčan Drew Doughty, in pojasnil: "Trenutno smo še bolj pod pritiskom, saj sta povsem na dosegu roke in ju lahko že skoraj čutimo. A ne smemo prehitevati, pred nami je še veliko dela."

Vratar domačih Antti Niemi je dobil tri zadetke iz 19 strelov, zato ga je trener še na drugi domači tekmi potegnil iz igre. A kar je še večji udarec za morske pse kot slaba forma Niemija, je novica, da se je branilec Marc-Edouard Vlasic poškodoval, ko je proti koncu uvodne tretjine dobil v glavo komolec Jarreta Stolla. Za zdaj je njegov nastop na šesti tekmi v Los Angelesu še vprašljiv.

Samo tri ekipe doslej napredovale po 0:3

LA Kings bi lahko postali četrta ekipa v zgodovini lige NHL, ki bi v končnici napredovala po zaostanku z 0:3 v zmagah.

Boston Bruins so na domačem ledu s 4:2 premagali Detroit Red Wings in se s skupnim izidom 4:1 v zmagah že uvrstili v drugi krog končnice vzhodne konference. Kosmatinci, najboljša ekipa rednega dela sezone v prvenstvu NHL, se bodo v naslednjem krogu pomerili z Montreal Canadiens, ki so v prvem s 4:0 v zmagah izločili Tampo.

Na vzhodu so Pittsburgh Penguins prav tako doma s 3:1 premagali Columbus Blue Jackets in v boju na štiri zmage vodijo s 3:2. Na zahodu so v noči na nedeljo poleg kraljev igrali še hokejisti Colarado Avalanche in podaljšku s 4:3 ugnali Minnesoto Wild. Tudi v zmagah vodijo hokejisti iz Denverja s 3:2.