Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Schalke - Gladbach
1, 0

Schalke je v zadnjem času nekoliko popustil in celo ogrozil uvrstitev v ligo prvakov, saj ima pred petim Wolfsburgom le še štiri točke prednosti. Potrebujejo torej še dve točki in verjetno bodo poskušali to dilemo rešiti še danes, ko lahko z zmago poskrbijo za sproščeno igranje na zadnjih dveh tekmah. M'Gladbach ne rabi nujno točk, ker je s šestimi točkami prednosti pred Augsburgom praktično že najmanj sedmi, višje od šestega mesta pa tudi skorajda ne more. Sicer najbolj kaže na remi, a domačim precej bolj diši zmaga, zato se bodo zanjo verjetno nekoliko bolj potrudili kot gostje.

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Paderborn - Sandhausen
1

Padernbor je po odličnem drugem delu sezone prilezel že do tretjega mesta, danes pa lahko z zmago prvič skoči celo na drugo, ki neposredno vodi v prvo ligo, in si priigra dve točki prednosti pred Greuther Furthom. Zato ni dvoma o tem, da so v taboru domačih nabiti z motivacijo, da danes premagajo sicer zelo solidni Sandhausen, ki se bori za peto mesto, a ker to ne prinaša ničesar razen zadovoljstva, gostje pred seboj nimajo tako pomembnega cilja kot domači, ki se zavedajo, da si lahko le dva kroga pred koncem skoraj že zagotovijo bundesligo.

Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia - Atletico(M)
2

To je tekma leta za Atletico, saj je dokaj jasno, da če jo dobijo, bodo najverjetneje postali španski prvaki. Čeprav jih v sredo čaka težka povratna tekma v polfinalu lige prvakov proti Chelseaju, dvomim, da bi kdo pri »colchonerosih« dajal prednosti ligi prvakov pred španskim prvenstvom, zato se z njo ne ukvarjajo. Simeone bo zagotovo danes na igrišče poslal najmočnejšo zasedbo in na vsak način poskušal priti do zmage. Na drugi strani jih čaka sicer kvaliteten nasprotnik, ki pa vendarle ni na ravni preteklih sezon, o čemer priča tudi le osmo mesto Valencie na lestvici. V taboru domačih bodo v nasprotju z gosti verjetno spočili kakšnega nosilca igre in bili z mislimi bolj pri četrtku, ko jih čaka povratna tekma polfinala evropske lige proti Sevilli. Valencia v državnem prvenstvu namreč ne more več višje od sedmega mesta in bo v prihodnji sezoni ostala brez evropskih pokalov, razen če zmaga v evropski ligi, zato je jasno, kateri tekmi trenutno posvečajo več pozornosti.

Košarka - ZDA – NBA

Brooklyn - Toronto
1

Brooklyn je po slabšem začetku sezone le uigral svojo zasedbo in začel nizati zmage, zato je v končnico vstopil samozavestno in v prepričanju, da lahko premaga Toronto. Po »brejku« v Kanadi so Nets tehtnico nagnili na svojo stran in danes se lahko s še drugo domačo zmago povsem približajo napredovanju v drugi krog končnice. Izkušena in zelo kvalitetna zasedba Brooklyna bi se morala znati kosati z velikim pritiskom takih tekem v končnici, zato pričakujem, da bodo danes zmogli ugnati nasprotnika in bodo v seriji povedli s 3:1.