Zvezdnik Chicaga Toews je bil tudi mož odločitve na tekmi, ki je branilcem naslova prinesla priložnost za prvi zaključni plošček za napredovanje v drugi krog. Chicago je dvakrat vodil v rednem delu, zadela sta Marian Hossa in Ben Smith, toda T.J. Oshie in Alex Pietrangelo sta poskrbela za dodaten del igre. »Sploh nisem vedel, kje so branilci tekmecev. Samo pospešil sem in izkoristil priložnost,« je zmagoviti zadetek opisal Toews.

Philadelphia pa je imela junaka na drugi strani igrišča. Vratar Steve Mason je namreč zbral 37 obramb in imel levji delež zaslug za tesno zmago proti rangerjem. Prvič v karieri je zmagal v končnici, saj na prvih tekmah tega dvoboja zaradi poškodbe ni branil. Tokrat je bil skoraj nerešljiva uganka za tekmece, premagal ga je le Dominic Moore, za domače pa sta zadela Matt Read in Jakub Voraček.

Manj težko delo je imel Anaheim, ki je Dallasu nasul šest golov. Po dokaj izenačenem prvem in drugem delu igre, ko je bilo 3:2 za domače, so kalifornijski hokejisti stopili na plin v zadnji tretjini. Ryan Getzlaf, ki se vrača po poškodbi, je dosegel gol in imel še dve podaji, zmago pa sta potrdila še Corey Perry in Jakob Silfverberg.

Moštvo edinega Slovenca v NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles je na zadnji tekmi znižalo zaostanek proti San Joseju na 1:3 v zmagah, naslednja tekma pa kralje, ki si za napredovanje ne smejo več privoščiti spodrsljajev, čaka danes ponoči.