Kako je bilo na počitnicah v ZDA?

Predvsem sem se spočil. Baterije so napolnjene. Užival sem. Najel sem avto in raziskal Kalifornijo, Nevado in Arizono. Videl sem veliko stvari, odklopil glavo in zdaj se lahko osredotočim na nove izzive.

Torej ste se odklopili od športa.

Izlet v ZDA je bila moja dolgoletna želja, zato sem zelo vesel, da sem si jo izpolnil.

Kakšen je vtis o ZDA?

Takšen, kot sem si predstavljal. Je izjemno velika, obenem spoznaš, kakšno moč ima kapital. V Sloveniji je vse na dosegu roke. V ZDA potrebuješ najmanj eno uro, da nekam prideš, v Sloveniji pa je ena ura maksimum, ki ga potrebuješ, da prideš na cilj.

Srečali ste se tudi s košarkarjem Goranom Dragićem.

Prijetno druženje.

Glede na vaše razmišljanje, da na tekmo pozabite zvečer, ko se uležete v posteljo, je olimpijska sezona za vas že arhivirana in zgodovina.

Da. Posnetke skokov sem si ogledal v prvem tednu po finalu v Planici. Pred nekaj dnevi sem našel še avdio posnetek zadnjega skoka v Planici, ki je bil resnično vrhunski. Spomine še malo obujam na različnih sprejemih.

V torek ste začeli priprave na poolimpijsko sezono.

Pred nami je najtežji del z nabiranjem kondicije. Stadion v Kranju je naš drugi dom in zaradi naporov, ki jih preživljamo, obenem osovražen prostor. Način treninga je podoben, torej kri, znoj in solze. Mišice bolijo. Vsi se zavedamo, da smo v obdobju, v katerem je treba garati, da pozimi žanješ ali utrgaš okusno jabolko. Ker vemo, kaj prinaša dobra telesna priprava, da lahko nato nadgradimo tehniko, smo vsi zelo zagnani.

Ali sta s selektorjem Goranom Janusom že zastavila cilje za poolimpijsko sezono?

Ga sploh še nisem videl, ker je glavni trener Goran Janus na dopustu, zato načrtov niti ne poznam. Smo v obdobju, ko ima glavno besedo atletski trener Matjaž Polak. Goran bo prevzel vajeti, ko se bomo preselili na skakalnico, torej po prvomajskih praznikih.

Kako se boste lotili poolimpijske sezone glede na izjemne uspehe v minuli?

Ker so bili rezultati nad pričakovanji, menim, da bo zame v novi sezoni težje. A počakajmo do konca novembra, ko se bodo začele tekme svetovnega pokala na snegu.

Se je vaše življenje v Dolenji vasi kaj spremenilo z dvema olimpijska kolajnama, bronom s svetovnega prvenstva v poletih, s srebrno kolajno za skupni seštevek svetovnega pokala in z malim kristalnim globusom?

Vse je enako, kot je bilo doslej. Vse poteka umirjeno.

Kje imate shranjene kolajne?

Ker sem jih prenašal po sprejemih, so še vedno v škatlah. Na policah, ki so namenjene lovorikam, zanje še nisem naredil prostora.