Kako hitreje do službe

Steklarna Hrastnik vabi

Zaradi širitve proizvodnje v Steklarni Hrastnik zaposlujejo. Med drugim potrebujejo tehnologa talilnih objektov, ki je lahko mehatronik, strojni, elektroinženir ali inženir kemijske tehnologije, njegova naloga pa bo skrb za pravilno delovanje steklarske peči. Spremljal bo taljenje stekla in porabo energentov na peči ter načrtoval investicijsko vzdrževanje. V svojo sredino sprejmejo tudi novega operaterja kontrolne linije s V. ali VI. stopnjo elektro- ali strojne smeri ali mehatronika. Skrbel bo za vzdrževalna in investicijska dela na strojih in napravah. Izbrana kandidata bosta po polletnem preizkusnem obdobju zaposlena za nedoločen čas.

Iščejo mlade upe

Zavarovalnica Triglav je do 6. maja podaljšala rok za prijavo na razpis, namenjen mladim in nadarjenim posameznikom s področja športa, umetnosti in znanosti. Gre za nadaljevanje projekta Mladi so varnost naše prihodnosti, v katerem so lani finančno podprli 13 mladih upov. Razpis je objavljen na spletni strani www.mladi-upi.si in www.triglav.eu. K prijavi vabijo nadarjene mlade, ki delujejo na področju športa, znanosti ali umetnosti, so stari od 16 do 18 let, v svoji panogi izstopajo iz povprečja in imajo skupaj s svojim mentorjem ali trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih.

Cablex krepi ekipo na Kitajskem

Cablex Grup išče ambicioznega mlajšega inženirja z organizacijsko-vodstvenimi sposobnostmi, ki bo za najmanj pet let prevzel vodenje Cablexove kitajske kabelske konfekcije v trimilijonskem mestu Xuzhou. Kandidat mora imeti univerzitetno izobrazbo strojne, elekro ali organizacijske smeri, vsaj nekaj let izkušenj pri vodenju proizvodnih procesov, znati tekoče angleško in opraviti interno izobraževanje v Cablexu v Tržiču ali Mežici. V Cablex Tržič iščejo tudi vodjo računovodstva. Pogoji za prijavo kandidatov so izobrazba univerzitetni diplomirani ekonomist, licenca za samostojno vodenje računovodstva ter znanje angleščine. Prijave sprejemajo na cablex@cablex.si.

Kaj se poslovni svet lahko nauči od športnikov

Zanimivo je vleči vzporednice med različnimi svetovi. Ali je mogoče enačiti športne in poslovne dosežke? Zakaj so se ljudje sposobni poistovetiti z rezultati športnikov, niso pa sposobni ponotranjiti uspehov svojega podjetja? In ali je mogoče, da bi od ljudi v prihodnosti pričakovali, da bodo k delu pristopali tako kot vrhunski športniki k treningu? Na ta in številna druga vprašanja bodo skupaj z udeleženci iskali odgovore na Competovem HR-dogodku 14. maja 2014. V uvodu bo predaval dr. Aleksander Zadel, kasneje pa bo pogovor z nekdanjima športnikoma in sedaj podjetnikoma, Petro Majdič in Janijem Grašičem.