Večkratni svetovni prvak in petkratni zmagovalec novoletne skakalne turneje je načrte o podaljšanju kariere še za nekaj let potrdil za spletno stran iltalehti.fi: "Z veliko gotovostjo lahko rečem, da bom vztrajal še vsaj tri leta do svetovnega nordijskega prvenstva v mojem domačem Lahtiju leta 2017," je dejal 36-letni Ahonen. O tem, ali bo del finske reprezentance tudi na naslednjih zimskih olimpijskih igrah, Ahonen še ni potrdil.

Če se bodo ugibanja tudi dejansko uresničila, bo Ahonen prvi Finec, ki bo kot športnik sodeloval na sedmih olimpijskih igrah. Zagotovo pa ne bo presegel starostnega mejnika, ki ga je letos v Sočiju dosegel Kasai. Japonec je namreč z 41 leti postal najstarejši nosilec olimpijske kolajne v smučarskih skokih. Kasai se je v Sočiju veselil srebrne posamične kolajne in ekipnega olimpijskega brona. Ahonen bo namreč čez štiri leta slavil 40. rojstni dan.

Za Matjaža Zupana se zanimajo Rusi

Ni skrivnost, da so v Rusiji Slovenci zelo cenjeni. Četica slovenskih trenerjev, ki skrbijo za razvoj zimskega športa v največji državi na svetu, bo po poročanju spletne strani fis-ski.com bogatejša za še enega člana. Nekdanji glavni trener slovenskih skakalcev Matjaž Zupan se pogovarja o sodelovanju z ruskimi smučarskimi skakalci.

Zupan je nazadnje kot trener sodeloval s Francozi, v svoji bogati trenerski karieri pa je nekaj časa sodeloval tudi s češkim taborom.

Češko reprezentanco bo v novem olimpijskem obdobju prevzel Avstrijec Richard Schallert, ki bo na položaju nasledil Davida Jirouteka. Po koncu petletnega sodelovanja s češko reprezentanco se za Jirouteka zanimajo Rusi. Jiroutek je skupaj z Zupanom začel pogajanja o sodelovanju z rusko smučarsko zvezo, še poroča spletna stran Mednarodne smučarske zveze.