Kralji so na četrti tekmi pokazali drugačen, boljši obraz kot na prejšnjih obračunih z zelo učinkovitim San Josejem. Tokrat je vratar Jonathan Quick bolje opravljal svoje delo, njegovi soigralci pa so pridno polnili mrežo gostov, ki bodo tako morali počakati na novo priložnost za napredovanje v drugi krog končnice. Peta tekma bo v noči na nedeljo v San Joseju.

Obračun je bil sicer tudi tokrat izenačen do sredine druge tretjine, ko je bilo 2:2, nato pa so Justin Williams, Tyler Toffoli - na svoj 22. rojstni dan - in Marian Gaborik s tremi zaporednimi zadetki odločili tekmo. Tako Williams kot Gaborik sta sicer dosegla po dva gola. Dvoboj se je predvsem v zaključnih minutah razvnel tudi v pretepaškem pogledu, hokejisti so kar nekajkrat odvrgli rokavice, tudi še po zadnji sireni.

"Veliko ponosa je v naši ekipi. Veliko smo že prestali skupaj. Zdaj smo pred novim izzivom. San Jose je še vedno v odličnem položaju, toda nikakor ne bomo odnehali. Borili se bomo do konca," je po tekmi dejal kapetan Los Angelesa Dustin Brown.

Boston premagal Detroit, Minnesota boljša d Colorada

Boston je po podaljšku s 3:2 v gosteh premagal Detroit in v zmagah povedel s 3:1. Detroit je po 15 minutah vodil že z 2:0, a sta nato udarila Torey Krug in Milan Lučić ter izsilila podaljšek. V njem je v 14. minuti zmagoviti gol zabil Jarome Iginla.

Minnesota pa je bila doma z 2:1 boljša od Colorada in izenačila na 2:2 v zmagah. Jared Spurgeon in Charlie Coyle sta bila strelca za domače, Ryan O'Reilly pa je zgolj ublažil poraz gostov, ki bodo v noči na nedeljo gostili naslednjo tekmo.