Lovoriko Franka J. Selkeja ob koncu vsake sezone v NHL podelijo napadalcu, ki je bil svoji ekipi najbolj v pomoč v obrambnem delu igre, gre pa za zelo cenjeno nagrado.

Prvič v karieri se je med tremi nominiranci za prestižno nagrado tokrat znašel tudi Anže Kopitar, ki je hkrati postal prvi igralec moštva Los Angeles Kings v zgodovini, ki je bil nominiran za Selkejevo lovoriko. Kopitar je v letošnji sezoni med vsemi napadalci v ligi zbral drugo največjo minutažo (1.713 minut), večjo je imel le Sidney Crosby, torej je veliko prispeval k temu, da so kralji v rednem delu prejeli najmanj golov na tekmo (2,05). Hrušičan je med najboljšimi 30 strelci lige preživel največ časa na ledu, ko je imela njegova ekipa igralca manj (165 minut), z rejtingom +34 pa je bil tudi najboljši član kraljev v razmerju med danimi in prejetimi goli, ko je bil na ledu (+/-), kar je bil četrti najboljši rejting v ligi. Slovenski as se je dobro odrezal tudi pri sodniških metih, saj jih je dobil 53,3 odstotka. Vse skupaj mu je prineslo nominacijo za nagrado, ki mu jo mnogi strokovnjaki v Severni Ameriki napovedujejo že nekaj časa.

Poleg Kopitarja sta za Selkejevo lovoriko nominirana še lanski prejemnik te nagrade Chicagov Jonathan Toews in Bostonov Patrice Bergeron, ki jo je prejel leta 2012, lani pa je končal na drugem mestu.

Cenjena Selkejeva lovorika nosi ime po legendarnem kanadskem trenerju, ki je s Torontom in Montrealom v 40. in 50. letih prejšnjega stoletja osvojil 9 Stanleyjevih pokalov.

Zmagovalec bo znan 24. junija.