Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Benfica - Juventus
1, 0

Juventus je favorit za zmago v evropski ligi, saj bo finale na njegovem stadionu, kar izbrancem Antonia Conteja predstavlja še dodaten motiv. Torinčani v Italiji korakajo novemu naslovu prvaka naproti, zato so se lahko mirno pripravili na Benfico, a tudi njihov nasprotnik je v podobnem položaju, sja ima za seboj dobro sezono in je v domačem prvenstvu v lepi prednosti pred zasledovalci. Benfica letos kaže dobre predstave in prejema malo zadetkov, zato se bo moral Juventus močno potruditi za napredovanje v finale, odločitev o skupnem zmagovalcu pa bo skoraj zagotovo padla šele na drugi tekmi v Torinu. Orli iz Lizbone se zavedajo, da si morajo doma priigrati vsaj minimalno prednost, zato bodo verjetno pripravljeni nekoliko več tvegati od Italijanov, ki bodo na stadion luči prišli po remi in če se da tudi gol v gosteh.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Crvena zvezda - Cibona
1

Prvo polfinale ponuja dvoboj prvega in velikega favorita za končni naslov ter presenetljivega udeleženca zaključnega turnirja iz Zagreba. V polni Areni bo gotovo peklensko vzdušje, ki mu bodo neizkušeni košarkarji Cibone le stežka kos, Crvena zvezda pa bo dobro sezono v Evropi zagotovo želela nadgraditi z zmago v ligi Aba, kar jim še ni uspelo. Nocoj bi znal biti zmagovalec odločen že pred zadnjo četrtino.

Hokej - Mednarodni - SP Divizija I /skupina A

J.Koreja - Japonska
2

Japonci so po zmagah proti Sloveniji in Ukrajini kar nekoliko nepričakovano prišli v odličen položaj za napredovanje med elito, vrata tja pa si lahko na široko odprejo z današnjo zmago proti odpisanim domačinom, ki se bodo le stežka rešili izpada v divizijo II. Verjetno Japoncem motiva za nov uspeh ne bo manjkalo, kvalitete pa imajo tako ali tako nekaj več od Korejcev, zato vse kaže na zmago »samurajev«.

Hokej - ZDA – NHL

Detroit - Boston
2

Detroit je presenetljivo dobil prvo tekmo v Bostonu z 1:0, nato pa so kosmatinci st vari vzeli v svoje roke in prepričljivo dobili naslednji tekmi (4:1 in 3:0). Rdeča krila imajo velike težave z učinkovitostjo proti odlični obrambi Bostona in vratarju Rasku, kar je slaba napoved pred nadaljevanjem serije proti najboljši ekipi rednega dela sezone. Boston bo verjetno dal vse od sebe, da zmaga in potem na domačem ledu na peti tekmi serijo zaključi in prihrani nekaj moči za težke dvoboje, ki ga še čakajo na poti do Stanleyjevega pokala.