Zmago je Chicagu v 12. minuti podaljška zagotovil Patrick Kane, ki je pred tem zadel že za 2:0 v rednem delu. V Chicagu so si oddahnili, saj je njihov zvezdnik zaradi poškodbe noge manjkal na zadnjih 12 tekmah rednega dela, zdaj pa se vrača v formo. "Na vsaki tekmi mi gre nekoliko bolje. In verjamem, da bom na vsaki naslednji tekmi še boljši," je bil po doseženem zadovoljen Kane.

Branilci naslova so sicer zapravili zgodnje vodstvo z 2:0, za kar ima zasluge tudi Vladimir Tarasenko, ki je zadel dvakrat za Blues. Kako izenačena je bila tekma, priča tudi podatek o obrambah - tako domači vratar Corey Crawford kot gostujoči Ryan Miller sta zbrala po 30 obramb.

Mož odločitve na tekmi v Columbusu pa je bil Nick Foligno, ki je zadel v tretji minuti podaljška, potem ko je Brandon Dubinsky izenačil le 24 sekund pred koncem. Pravzaprav je domačim uspelo narediti popoln preobrat, saj so pingvini v 11. minuti po zadetkih Craiga Adamsa, Chrisa Kunitza in Jamesa Neala vodili že s 3:0. Toda Columbus je pozabil na pet porazov s Pittsburghom v rednem delu, že v prvi tretjini je znižal Boone Jenner, Ryan Johansen pa je v drugi poskrbel za gol priključka.

Tudi v Dallasu so gledalci videli preobrat. Racmani so po prvem delu vodili z 2:0, a vodstva niso znali obdržati. Po dva gola zvezd v drugi in tretji tretjini, na koncu sta bila uspešna Cody Eakin in Alex Goligoski, sta odnesla zmago in stvari postavila v izhodišče, čeprav so pri Anaheimu, najboljši ekipi zahodne konference, verjetno pričakovali lažje delo v uvodnem krogu končnice.

Edini slovenski NHL-ovec Anže Kopitar bo naslednjo tekmo igral v noči na petek, njegov Los Angeles pa nujno potrebuje zmago, če želi podaljšati sodelovanje v končnici, saj San Jose vodi že s 3:0 v zmagah.