S pozdravnimi govori bodo dogodek orisali sultanov brat iz Džakarte, gospod Yudaningrat, minister za kulturo dr. Uroš Grilc in indonezijski ambasador, njegova ekscelenca Rachmat Budiman. Otvoritev paviljona predstavlja kulturno izmenjavo med državama in postavlja okvir za vrsto spremljevalnih dogodkov z indonezijskim pridihom, ki se bodo zvrstili v Arboretumu Volčji Potok. Obiskovalce želijo seznaniti ne le z indonezijsko arhitekturo, pač pa tudi z bivanjsko in cvetlično kulturo. Pripravljamo razstavo indonezijskih metuljev, indonezijskih orhidej ...

Od sobote razstava cvetočih tulipanov

V Arboretumu še vedno aktivno odpravljajo posledice žledoloma, zato so takšnih dogodkov, ki obiskovalcem sporočajo, da se pri njih vedno kaj dogaja, še toliko bolj veseli. Le še nekaj dni pa nas loči do odprtja največje razstave v Arboretumu Volčji potok – razstave cvetočih tulipanov, ki bo na ogled od 26. aprila do 4. maja. Cvetoči park je odlična kulisa slovenskim vrtnarjem in cvetličarjem z izvirnimi cvetličnimi dekoracijami. Iščete zamisel za ureditev vrta? Pridite, sprehodite se med razstavljavci vrtne opreme, gotovo boste našli kaj zase. Polni vtisov se odpravite še po nakupih na vrtnarskem sejmu in si doma ustvarite arboretum v malem.

Največja razstava dinozavrov pri nas

Še do 10. junija pa je v parku na ogled razstava dinozavrov, ki so jih v Arboretum prvič pripeljali pred štirimi leti. Odziv obiskovalcev je bil ogromen, zato so se letos vrnili. Gre za največjo razstavo dinozavrov v Sloveniji, saj je v park postavljenih kar 65 dinozavrov; nekateri med njimi celo premikajo glavo in rep, dihajo, obračajo oči in spuščajo zvoke. Dobili pa so tudi dva dinozavra, ki hodita in tečeta; kostum tiranozavra ali velociraptorja bo oblekel animator. Presenečenja ne boste mogli skriti, saj je videti kot živ dinozaver. Predstave so na ogled od 19. aprila naprej. Poleg veličastnega premikajočega se tiranozavra si je mogoče ogledati še triceratopsa, mamenhizavra, brahiozavra, alozavra, igvanodona, stirakozavra in druge.