»Vsak posameznik si je dopoldan organiziral tako, kot si je sam želel. Nekateri so šli zjutraj na kavo, po trgovinah in tudi na kosilo, saj imamo vse reprezentance v hotelu vsak dan isto hrano. Ena vrsta riža in testenin ter dve vrsti mesa …,« je potarnal napadalec David Rodman.

Tavželj: Z zmago proti Koreji povrnjeno samozaupanje

Da se je ekipa po prvi doseženi zmagi le otresla začetnega pritiska ter da bo odslej nadaljevanje lažje, pa je prepričan Rodmanov soigralec Andrej Tavželj. »Tako fizično kot mentalno smo bili kar na robu, tako da je današnji dan prišel prav za osvežitev in za nove taktične stvari v igri. Poznalo se je tudi, da smo nekoliko drugače pristopili k treningu, nekoliko bolj sproščeno. Konec koncev smo po včerajšnji zmagi proti domačinom dobili tudi nekaj samozaupanja, čeprav je bila naša predstava daleč od tistega, kar znamo,« je po opravljenem treningu povedal branilec.

Kot so sporočili iz Slovenske hokejske zveze (HZS), je strokovno vodstvo na današnjem treningu nekoliko pomešalo peterke, obilo pozornosti pa je bilo namenjeno zlasti igri ob igralcu več, ki do zdaj ni stekla po pričakovanjih.

Psihološka prednost na strani Slovenije

Slovenski hokejisti so zdaj z mislimi že pri tekmi s sosedi Madžari, ki so tako kot risi po dveh odigranih krogih vknjižili zmago in poraz.

»Ni skrivnosti. Vemo, kdo stoji na drugi strani. Z nasprotniki se ne bomo obremenjevali, saj imamo dovolj težav z našo igro. Z novimi in svežimi idejami sem prepričan, da bomo jutri prebili še en zid. Psihološko je prednost na naši strani, vendar pa bomo morali na ledu dokazati, da smo boljša ekipa,« je sklenil Tavželj.

Slovenija se bo proti Madžarom pomerila že ob 5.30 po slovenskem času.