Eden junakov je bil vratar Corey Crawford, ki je obranil vseh 34 strelov ter dosegel svoj tretji "shutout" v končnicah. "Osredotočam se na vsak strel posebej. Nočem, da mi med tekmo po glavi roji kaj drugega," je dejal Crawford, ki so ga navijači nagradili z glasnimi vzkliki njegovega imena. Strelca za Chicago, ki je igral brez kaznovanega Brenta Seabrooka, sta bila Jonathan Toews in Marcus Kruger.

Minnesota je po podaljšku z zadetkom Mikaela Granlunda premagala Colorado z 1:0 in zdaj prav tako v zmagah zaostaja z 1:2. "Igrali smo res dobro. Pripravljali smo si priložnosti in bili nagrajeni. Moramo le nadaljevati v takšnem slogu," je po tekmi povedal Granlund, ki je zmagoviti zadetek zabil po lepem preigravanju pred vrati Colorada in strelu v padcu. Kljub prejetemu golu je bil eden boljših na ledu vratar Colorada Semjon Varlamov, ki je obranil 45 strelov.

Na 1:2 v zmagah je znižal tudi Dallas, ki je tokrat s 3:0 odpravil Anaheim. Tudi na tej tekmi je eno ključnih vlog igral vratar, in sicer Kari Lehtonen, ki je zaustavil vseh 37 strelov tekmecev iz Kalifornije. "Bilo je neverjetno. To je bil Kari v vsem svojem sijaju. Obranil je nekaj strelov v ključnih trenutkih in nas držal v igri. Pravzaprav je on zaslužen za našo zmago," je povedal Jamie Benn, eden izmed strelcev za Dallas.

Edini obračun vzhodne konference je dobil Pittsburgh, ki je v gosteh s 4:3 zmagal pri Columbusu in v zmagah vodi z 2:1. Pingvini so zaostajali že z 1:3, nato pa so med šesto in deveto minuto zadnje tretjine za preobrat poskrbeli Brandon Sutter, Lee Stempniak in Jussi Jokinen. "Ni ravno idealno, ko zaostajaš z 1:2, nato pa dobiš še en zadetek. Ponavadi se tako ne zmaguje tekem. Toda pokazali smo pravi karakter in veliko potrpežljivosti," je po tekmi dejal kapetan Pittsburgha Sidney Crosby.