Japonska se je strogo držala bunkerja in zgostila prostor okoli svojega gola. Morda je bila taktična napaka, da slovenski hokejisti niso poskušali s streli z razdalje, da bi potem prežali na odbite ploščke. Čeprav je bila Slovenija boljša in bi morala zmagati, z enim doseženim golom pač ne moreš dobiti tekme. Poraz je prišel še pravi čas in bi moral strezniti našo reprezentanco, saj odločilne tekme šele prihajajo. Ključna figura dvoboja z Južno Korejo je bil vratar Gračnar, ki ni dovolil, da bi ob morebitnem vodstvu Azijcev zavladala panika.

Prepričan sem, da bodo vodilni igralci v nadaljevanju prvenstva upravičili svoj sloves. Po uvodnih dveh preizkušnjah jih pravzaprav ni smiselno ocenjevati, saj Japonska in Južna Koreja nista merilo, ker sta preslabi. Odslej bodo morali biti fantje previdnejši pri disciplini. Izogibati se bo treba tako imenovanim nehokejskim prekrškom, kot je igra s šestimi igralci. Sploh Ukrajina je zelo nevarna, ko ima prednost igralca več. Kot vse kaže, bo v četrtek na sporedu odločilna tekma za Slovenijo. Po vsej verjetnosti nas bodo Ukrajinci aktivno napadli, kar bo nevarno, saj smo dokaj tanki v branilskih vrstah. Zagotovo bo moral biti vratar odličen.

Še enkrat trdim, da je Slovenija od vseh petih tekmecev v Goyangu boljša, zato mora odslej igrati resnično po svojih najboljših močeh, da bo potrdila vlogo favorita. Verjamem, da so se igralci zdaj dokončno ustalili, saj je prehod z ene celine na drugo vedno zahteven. Doslej niso imeli tovrstnih težav, zdaj pa se je bilo treba navaditi na spremembe.

Zvone Šuvak je legenda slovenskega hokeja, nekdanji olimpijec in rekorder po številu golov za Jugoslavijo.