Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Manch City - WBA
1

City nima več prostora za napake, dobiti mora vseh preostalih pet tekem in ob tem upati, da Liverpool izgubi eno od svojih preostalih treh tekem. Po spodrsljaju pred dnevi proti Sunderlandu (2:2) je verjetno Pellegrini udaril po mizi in dal igralcem dobro vedeti, kaj je na kocki in se bodo danes zavedali, da čeprav igrajo proti nekomu z dna lestvice, bo treba igrati na vso moč in priti do zmage. WBA bo trmasto iskal pot do vsaj remija, a težko je verjeti, da bo Etihad dvakrat zapored radodaren za moštva v boju za obstanek.

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Koln FC - Bochum
1

Köln z dvema Slovencema v postavi koraka proti prvi ligi in z današnjo zmago lahko potrdi prvo mesto v drugoligaški konkurenci, torej je v mestu vse pripravljeno za veliko slavje. Kozlički verjetno ne bodo rabili posebne vzpodbude, da uspešno sezono začinijo z novo zmago, peto zaporedno. Bochum sicer ni še 100-odstotno varen v boju za obstanek, a bi se moral zgoditi manjši čudež, da bi izpadel, zato verjetno tudi njih poraz ne bo preveč bolel.

Nogomet - Švica – Pokal

Zurich - Basel
2

V finalu švicarskega pokala se merita Basel, vodilna ekipa domačega prvenstva, ki koraka naslovu prvaka naproti, ter Zürich, ki je 6 krogov pred koncem šele 6. Moštvi sta poleg razlike v kvaliteti in uspešnosti sezone razlikujeta tudi po trenutni formi, saj Basel večinoma zmaguje, medtem ko Zürich slasti zmage ni okusil že sedem tekem. Ekipi sta se za nameček pomerili ravno v sredo, ko je v prvenstvu Basel slavil s 4:2 in tudi danes verjetno ne bo zamudil priložnosti, da še enkrat premaga tekmeca in pride do lovorike.

Košarka - ZDA – NBA

Oklahoma City - Memphis
1

Oklahoma je verjetno komaj pričakovala to končnico, saj so že nekaj let zreli tudi za naslov prvaka, a jih je pred dvema sezonama v finalu premagal Miami, lani pa so šokantno izpadli proti Memphisu,. Grizlijem letos torej pripravljajo sladko maščevanje in v veliko motivacijo domačih ne gre dvomiti, ob MVPju lige Durantu in prav tako razigranem Westbrooku pa imajo dve orožji, za kateri Memphis in še večina ekip v ligi nimajo obrambe. Če se moštvi v Memphis ne bosta selili pri izidu 2:0 za Oklahomo, bo marsikdo šokiran.

Hokej - Mednarodni - SP Divizija I

J.Koreja - Slovenija
2

Korejci v hokeju ne sodijo med najboljše reprezentance, niti v drugem razredu ne. Čeprav igrajo doma, jim to ne bo prav dosti pomagalo na tem prvenstvu, saj bodo verjetno na kakšno točko lahko upali le proti Japoncem, pa še tam bodo v zelo podrejeni vlogi. Slovenci so včeraj razočarali s porazom proti Japoncem, a so imeli pri tem tudi precej smole, saj so bili drugače boljša ekipa na ledu, a niso uspeli doseči več kot enega gola, v zadnji tretjini pa so prejeli dva in izgubili. Danes šteje le zmaga in pričakujem motivirane rise, ki bodo že v prvi tretjini tehtnico nagnili na svojo stran, da se jim ne pripeti še kakšna blamaža.