Lewis Hamilton tokrat ni imel pravega tekmeca. Prevladoval je od začetka do konca in si v cilju privozil udobnih 18 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem. Za Rosbergom je bil na stopničkah še Ferrarijev prvi voznik Španec Fernando Alonso, brez stopničk pa sta ostala oba dirkača Red Bulla, a je bil novinec Daniel Ricciardo spet boljši od branilca naslova Sebastiana Vettla. Za slednjega se dirka spet ni končala po željah, za nameček pa je bil slabe volje tudi zato, ker so mu iz boksov sporočili, da mora moštvenega sotekmovalca spustiti predse.

"Vse delo, ki smo ga opravili doslej, se bogato obrestuje. Ne morem verjeti, kako odličen je naš dirkalnik. Vesel sem, da je zraven tudi Nico, to potrjuje, da res dobro delujemo," je bil po zmagi vesel britanski nekdanji svetovni prvak, ki je z jubilejno 25. zmago skočil na osmo mesto večne lestvice najboljših v tem športu. Če bo nadaljeval v tako dobri formi in v takšnem ritmu, bo kmalu prehitel tudi Škota Jackieja Stewarta, ta ima 27 zmag, pa tudi Britanec Nigel Mansell z 31 ni varen pred njim.

Za zdaj sta med še aktivnimi na tej lestvici pred njim Vettel z 39 in Alonso z 32 zmagami, ki pa sta tokrat končala v senci najboljšega voznika sezone 2014. A Hamilton kljub tretji zaporedni zmagi še ni ni na vrhu skupnega seštevka. Ničla na uvodni dirki v Avstraliji in stabilne predstave Rosberga (zmaga in tri druga mesta) so na prvem mestu še obdržale Nemca, vendar je razlika zdaj že minimalna, le štiri točke (79-75). Drugi tekmovalci že zdaj precej zaostajajo, tretji je Alonso z 41 točkami, četrti Nico Hülkenberg jih ima 36, šele peti Vettel pa 33.

Rosberg ni imel tako gladke dirke kot Hamilton, zaradi tehničnih težav je na začetku zdrsnil celo na sedmo mesto, a se je vrnil in nazadnje prišel do drugega. "Nisem mogel komunicirati z ekipo, tako da sploh nisem vedel, kaj se dogaja. Glede na to sem vesel, da sem prišel do drugega mesta," je dogajanje na dirki pospremil nemški dirkač, ki je v 23. krogu v neposrednem dvoboju ugnal tudi Vettla.

Ob koncu dirke je po zadnjih postankih nekaj časa Alonso še lahko vztrajal pred Rosbergom na drugem mestu, a je nazadnje moral priznati premoč srebrni puščici. Nemška tovarna v tej sezoni še ne pozna poraza, saj je na uvodni dirki v Melbournu slavil Rosberg, na zadnjih treh dirkah pa je scenarij enak: zmaga za Hamiltona, potrditev premoči Mercedesa z drugim mestom Rosberga.

Sezona se bo nadaljevala s prvo evropsko preizkušnjo v Barceloni 11. maja.