Junak tekme v Pittsburghu je bil Matt Calvert, ki je s svojim prvim golom v končnici prinesel zmago gostom iz Columbusa. V mrežo je pospravil odbitek po svojem prvem strelu, ki ga je vratar Marc-Andre Fleury še ubranil, ter tako v drugi minuti drugega podaljška končal drugo tekmo med ekipama. Po rednem delu oziroma še bolj po prvi tretjini je sicer bolje kazalo domačim, Brian Gibbons je dosegel dva gola, pingvini so po prvem delu vodili s 3:1, toda gostje so s po enim zadetkom v preostalih tretjinah izenačili. Podaljške je zagotovil Jack Johnson v 54. minuti. Izid v zmagah je zdaj izenačen na 1:1.

Enak končni izid, a po le enem podaljšku, je bil na tekmi v St. Louisu. A še nekaj sekund pred koncem je kazalo, da se bodo branilci naslova iz Chicaga izvlekli po slabšem začetku, ko so zaostajali z 0:2. V drugi in tretji tretjini so s tremi goli, zadnjega je dosegel Michal Rozsival, zrežirali preobrat, a niso računali na Vladimirja Tarasenka. Ta je izenačil pičlih šest sekund pred iztekom tekme, za hladen tuš Chicaga in drugi zaporedni poraz po podaljških z enakim izidom pa je poskrbel Barret Jackman v šesti minuti prvega dodatka.

Brez podaljška je do zmage prišel Colorado; z dvema goloma Gabriela Landeskoga, prvim v končnici mladega Nathana MacKinnona in še enim Paula Stastnyja so domači hokejisti odpravili Minnesoto s 4:2 in si priigrali drugo zmago v končnici.