Pred približno pol leta je v Sloveniji zaokrožila vest, da hoče slovenski teniški igralec Aljaž Bedene zaigrati za reprezentanco Velike Britanije. Vse je na koncu ostalo zgolj pri govoricah, nič konkretnega ni potrdil niti Bedene. Zdaj se zgodba ponavlja, le da je tokrat v glavni vlogi Tadeja Majerič, ki naj bi bila v igri za nastop v izbrani vrsti Bosne in Hercegovine. Da je stvar resna, je za bosanske medije potrdila kar igralka sama. »Zelo bi bila vesela, če bi se kaj takega dogodilo,« je povedala Tadeja Majerič, ki sicer na turnirjih še vedno igra pod slovensko zastavo. Nazadnje je bilo tako ta teden, ko je izpadla v drugem krogu turnirja WTA v Kuala Lumpurju.

Pobudnik ideje, da bi slovenska igralka nastopala za Bosno in Hercegovino, je agent Narcis Bećirević, ki sodeluje prav z Majeričevo. »Ko me je agent Bećirević vprašal, ali bi v pokalu Fed igrala za Bosno in Hercegovino, mi je bila ta ideja takoj všeč. Če bo prišlo do resnih pogovorov s predstavniki teniške zveze BiH, sem pripravljena igrati za Bosno in Hercegovino,« je dejala. »V Bosni imam veliko prijateljev, na to državo pa sem bila navezana, še preden sem začela sodelovati z Bećirevićem. Tudi bosanske igralke poznam zelo dobro. Že več let denimo poznam Jasmino Tinjić, prav tako Jasmino Kajtazović. Poznam tudi Deo Hardželaš, že pred tem pa sem poznala Mervano Jugić - Salkić,« je bosanskim novinarjem povedala Tadeja Majerič. Ob teh besedah jih je navdušila tudi z odličnim znanjem bosanskega jezika. »Tadeja je vrhunska teniška igralka, ki ima ustrezne pogoje in predanost, da v tenisu doseže nekaj pomembnega. Je tudi velika profesionalka, moja želja pa je, da bi nekoč igrala za bosansko zastavo,« se je oglasil tudi njen agent Narcis Bećirević.

Po Kuala Lumpurju zdaj Majeričeva potuje na Kitajsko, kamor naj bi prispela danes v večernih urah. »Po dveh turnirjih na Kitajskem se bom vrnila v Evropo, kjer imam v načrtu nastope v Franciji in Italiji. Želim priti v pravo formo pred kvalifikacijami za Roland Garros, kjer se hočem prebiti v glavni del turnirja,« je rekla. »Toda še preden bom odšla v Francijo, bom obiskala Sarajevo. Zelo imam rada to mesto in komaj čakam, da ga spet obiščem,« je dodala. Za bosanske medije je tudi poudarila, da hoče do konca leta 2014 priti med najboljših 70 igralk na svetu. Če bo v prihodnje dejansko oblekla bosanski dres, bo tudi resna kandidatka za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Trenutno najboljša bosanska igralka je Jasmina Tinjić, ki je na 252. mestu svetovne lestvice WTA.

Bistveno višje je 23-letna Majeričeva (letnik 1990), ki zaseda 134. mesto na svetovni razvrstitvi, najvišje pa je bila na 111. mestu novembra lani. Pred njo je od Slovenk le Polona Hercog, ki je na 67. mestu. Kljub visoki uvrstitvi, vsaj za trenutne slovenske razmere, je Majeričeva prepričana, da v preteklosti ni imela skoraj nobene podpore slovenske teniške zveze. »Zame je bilo dosti težje kot za nekatere druge igralke, saj nisem dobila nobene pomoči slovenske krovne organizacije. Vse so praktično financirali moji starši. Brez dvoma mi je bilo težje, toda kljub temu se s tem ne obremenjujem, saj sem že vsega navajena,« je povedala lani. Za slovensko reprezentanco je sicer nastopila trikrat. Najprej leta 2007 proti Estoniji (v dvojicah) in Švici ter nato še leta 2010 proti Japonski (v dvojicah). V kombinacijah za nastop je bila tudi kasneje, a se zaradi različnih razlogov nikoli več ni pojavila na reprezentančnem zboru. Zadnja tovrstna situacija je bila letos, ko je slovenska reprezentanca v pokalu Fed izpadla iz 1. evroafriške skupine. Na slovenski zvezi so krivdo zvalili na Majeričevo, ker naj bi od njih zahtevala preveč denarja.