Slogan je povezan z velikonočnimi prazniki in dobrodelno akcijo: vsak, ki bo prinesel čokoladno jajce ali več njih, bo v zameno dobil brezplačno vstopnico za ogled derbija, jajčka pa bodo nato razdelili otrokom iz socialno ogroženih družin. A ogrožen (dokončno izgubljen) bo tudi boj Celjanov za 18. naslov prvaka, če danes ne premagajo Velenjčanov. Ti imajo šest krogov pred koncem štiri točke prednosti (50:46), zmaga ali že remi pa bi jim verjetno zagotovil novo zvezdico.

Velenjčani so v domači ligi desetkrat zapored premagali Celjane, nazadnje pa so v Zlatorogu klonili davnega 31. marca 2011 (24:28). »Gorenje kaznuje vsako nezbranost nasprotnika in izkoristi vsako ponujeno priložnost. Črne minute v igri moramo odpraviti oziroma jih spraviti na minimum. Le tako se lahko nadejamo ugodnega izida,« se zaveda trener Branko Tamše, ki ne bo mogel računati na Gregorja Potočnika in Vida Poteka, ves teden nista vadila Ivan Slišković (viroza) in Matevž Skok (hrbet), pivovarji pa so včeraj podpisali dveletno pogodbo z 20-letnim in kar 209 cm visokim desnorokim Čehom Michalom Kasalom, trenutno igralcem Barcelone.

»Liga prvakov nas je izčrpala, a med premorom smo si znova napolnili akumulatorje. Celjani so favoriti, saj so dobili tri vrhunske igralce iz Dinama, mi dva izgubili. A tudi mi imamo svoje adute, v Zlatorog pa ne prihajamo z belo zastavo. No, tudi ob morebitnem porazu ostajamo v igri za to, za kar garamo že celo sezono – naslov prvaka,« pravi Gorenjev trener Ivan Vajdl. Na seznamu poškodovanih je le njegov pomočnik Borut Plaskan, ki si je pri igranju košarke huje poškodoval ahilovo tetivo. Igralec Janez Gams je optimist: »V Celje odhajamo po naslov prvaka. Tam nismo izgubili že več kot tri leta in tudi tokrat ne bomo. Jajca? Nekateri zbirajo čokoladna, mi pa odhajamo v Celje pokazati prava.«