Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

St.Etienne - Rennes
1

St. Etienne je izgubil boj za ligo prvakov, a mu ostaja boj za četrto mesto in s tem preboj v evropsko ligo. Njegov edini tekmec je Lyon, ki pred zadnjimi petimi krogi zaostaja dve točki, torej mora St. Etienne zbrati še kar nekaj točk, da bo prišel do svojega cilja. Tokrat ima lepo priložnost za vse tri, saj nogometaši Rennesa niso več tako motivirani, saj po precej klavrni sezoni ne igrajo več za nič – za obstanek se jim ni treba bati, višje od 10. mesta pa tudi ne morejo več. Zaradi večje motivacije bi moral že tako nekoliko boljši St. Etienne torej doma uspeti premagati tekmeca.

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico(M) - Elche
1

Atletico je po porazu Barcelone v izvrstnem položaju v boju za naslov prvaka, saj ima vse v svojih rokah. Varovanci Diega Simeoneja pokajo od samozavesti in motivacije in verjamejo, da jo lahko pošteno zagodejo Realu in Barci in poskrbijo za eno večjih športnih senzacij. Vsi se dobro zavedajo, da morajo dobiti vse tekme do zadnjega kroga in potem obračun z Barcelono ne bo več odločal o ničemer. Malo verjetno je, da bo povprečna zasedba ELcheja lahko ustavila nalet odločnih Madridčanov.

Košarka - Mednarodni – Evroliga

Milano - Maccabi Tel Aviv
1

Milano je že na prvi tekmi kiksnil in zapravil prednost domače tekme v precej izenačeni seriji z Maccabijem. Glede na to, da je letos final4 prav v Milanu, so Italijani gotovo zelo motivirani, da se tja uvrstijo, a prostora za napake in spodrsljaje po prvem porazu ni več. Maccabi mora danes pasti, drugače bo Milano obstal pred vrati svojega zaključnega turnirja.

Hokej - ZDA – NHL

Anaheim - Dallas
1

Anaheim je redni del končal kot druga najboljša ekipa lige in ima na Zahodu mesto prvega nosilca. NA prvi tekmi je Dallas zaostajal že z 0:4, a se je s tremi goli vrnil in celo grozil, da bo izsilil podaljšek, a so domači odbili nalet in slavili z najmanjšo razliko. Slabša druga polovica te prve tekme bo račkom lep opomin, da je v končnici treba vselej igrati na vso moč, zato bodo danes verjetno še bolj odločno krenili v boj in imeli pred seboj le en cilj, povesti z 2:0 v seriji.