V ponovitvi polfinala zahodnega dela lige iz prejšnje sezone je Jonathan Quick, vratar Los Angelesa, po vsega dveh tretjinah prejel toliko golov kot v prejšnji končnici na prvih treh tekmah. Kings so bili lani finalisti zahodne konference po skupni zmagi s 4:3. Na prvi tekmi letošnje končnice je Quick šel po plošček trikrat v mrežo samo v prvi tretjini, kar se mu je primerilo prvič v karieri v zaključnem delu lige. Dva gola so mu tekmeci dali v razmaku 48 sekund zadnje minute uvodne tretjine.

Po dveh tretjinah je bilo že 5:0 za domače po golih po golih Joeja Thorntona, Tomaša Hertla, Patricka Marleauja, Raffija Torresa in Marc-Edouarda Vlasica. Quicka je v vratih zamenjal novinec Martin Jones, ki je v nadaljevanju svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, njegovi soigralci Jake Muzzin po Kopitarjevi podaji, Slava Vojnov in Trevor Lewis pa so dosegli tri gole.

Končni izid je z golom v prazno mrežo postavil Brent Burns. "Enostavno, proti San Joseju težko igramo, pravzaprav igramo tako, kot želijo. Tako pa ne moremo zmagati in čim prej moramo priti do svoje igre ter jo vsiliti tekmecem," je dejal kapetan kraljev Dustin Brown.

San Jose je na svojem ledu z Los Angelesom izgubil le eno od zadnjih 18 tekem, tudi drugi dvoboj letošnje končnice bo v San Joseju. Lani je Los Angeles dvoboj s San Josejem začel s prednostjo domačega letu prvič po 21 letih in zmagal z 2:0, Quick pa je tedaj ubranil vseh 35 strelov.

Le štiri manj je tokrat zaustavil finski vratar Antti Niemi in svojo mrežo v prvih dveh tretjinah ohranil nedotaknjeno. "Nismo veliko stvari prepustili naključju. V napad so bili vključeni praktično vsi igralci, vratar pa je bil dodaten jeziček na tehtnici. V prvih dveh tretjinah je imel nekaj izjemnih posredovanj, kar je še dodatno vplivalo na razplet tekme," je dejal trener San Joseja Todd McLellan.

Na drugih tekmah je St. Louis doma po treh podaljških premagal branilca naslova Chicago, mož odločitve je bil Alexander Steen, ki je zadel po 26 sekundah zadnjega podaljška. Colorado je bil s 5:4 po podaljšku boljši od Minnesote, Paul Stastny je ob odločilnem golu zabil še enega in dodal podajo, New York Rangers pa so s 4:1 opravili Philadelphio. Brad Richards je dosegel gol in dve podaji za domače.