Njegov odvetnik Daniel Planinšec je v včerajšnji zaključni besedi sodišču predlagal, naj ga oprosti, saj vsi dokazi potrjujejo, da je bil v zmoti, ko je mislil, da je Berisha oborožen s pištolo in da je zato ogroženo njegovo življenje. Naj ob tem spomnimo, da je bil Naser Berisha za številne Celjane strah in trepet, saj je bil nasilen. Ker je bila za njim razpisana tiralica, je usodnega večera zbežal pred policistom Bobero, ki ga je po naključju opazil in mu sledil po neosvetljeni Cinkarniški poti vse do visoke lesene ograje. Tam naj bi, kot zatrjuje policist, Berisha zavpil: »Pištolo imam. Ustrelil te bom.« Bobera je v strahu za življenje pritisnil na sprožilec službene pištole in večkrat ustrelil proti njemu.

Na sojenju so poskušali razjasniti zelo pomembno vprašanje, ali je bil v tistem trenutku, ko je streljal, prišteven ali ne. Čeprav so psihiatrično mnenje izdelali kar trije izvedenci, se bo senat moral odločiti, kateri od njih je bil bolj prepričljiv, saj so se razlikovala v zelo pomembni podrobnosti. Dr. Gorazd V. Mrevlje je denimo zatrjeval, da je policist streljal v stanju zožene zavesti in da je bila njegova sposobnost razumske presoje in obvladovanja bistveno zmanjšana, njegov mlajši kolega dr. Marko Pregelj pa je v svoje mnenje zapisal, da zaradi akutne stresne reakcije ni bil sposoben razumeti pomena svojega ravnanja in ga obvladovati. Ko so izvedence soočili, so vztrajali vsak pri svojem mnenju.

Odvetnik Gorazd Fišer, ki je pooblaščenec Berishevih svojcev in je v njihovem imenu vložil subsidiarno obtožbo, je v zaključni besedi poudaril, da po njegovem mnenju policist ne govori resnice, ko pravi, da mu je Berisha zagrozil z orožjem. Dejal je, da je težko verjeti, da bi Berisha blefiral in izzival oboroženega policista. Oprl se je na izvedeniško mnenje dr. Mrevljeta in sodnemu senatu predlagal, naj Mateja Bobero spozna za krivega in mu izreče primerno kazen.