Organizatorji trdijo, da je letošnji sejem največji po letu 1900, ko je bil New York prvo prizorišče prvega avtomobilskega sejma v ZDA.

Sejem bo odprt do 27. aprila in v tem času si bo več kot milijon obiskovalcev lahko ogledalo okrog 1000 vozil, od najnovejših pa do muzejskih primerkov in celo modelov formule 1. Danes bodo med tremi finalisti tudi izbrali mednarodni avto leta - za ta naziv se potegujejo Audijev A3, BMW serija 4 in Mazda 3.

Letošnji Newyorški avtomobilski sejem potrjuje hitre spremembe v avtomobilski industriji, ki mora zaradi hude konkurence vedno hitreje prihajati na dan z novimi vozili oz. vsaj predelanimi starejšimi modeli.

BMW na razstavišču v centru Jacob Javits predstavlja nov model serije 4 grand coupe, General Motors prihaja s prvim cadillacovim kompaktnim luksuznim ATS coupe z izbiro pogona na vsa štiri ali zadnji dve kolesi.

Ford predstavlja šesto serijo svojega legendarnega mustanga, ki ga za reklamo razstavljajo in sestavljajo na opazovalni ploščadi Empire State Buildinga, Honda pa med drugim prihaja z varčnim modelom Honda Fit.

Chrysler predstavlja svoj zadnji model džipa renegade, Volkswagen, ki se zadnje mesece ubada s padcem prodaje v ZDA, pa med drugim računa na staro slavo z golfom in na nov uspeh z jetto letnik 2015.

Svoja vozila med drugim razstavljajo tudi Subaru, Toyota, Acura, Mazda, Mercedes, Jaguar, Lexus, Land Rover, Rolls Royce, Mini in druga podjetja.