V rednem delu sezone 2013/14 so največ pokazali hokejisti Bostona, ki so zbrali 117 točk in bodo imeli v končnici v boju do štirih zmag zato vselej prednost domače tekme več od nasprotnika. Poleg »kosmatincev« so si končnico na Vzhodu zagotovili še Pittsburgh, Tampa Bay, Montreal, NY Rangers, Philadelphia, Columbus in Detroit.

Na Zahodu je bil boj za čim boljše izhodišče pred končnico nekoliko bolj izenačen, saj je precej zelo kvalitetnih ekip, ki bi vse lahko končale na vrhu. Na koncu si je vlogo prvega nosilca priigral Anaheim, v izločilne boje pa se je uspelo uvrstiti še Coloradu, St. Louisu, San Joseju, branilcem naslova iz Chicaga, Kopitarjevim kraljem iz Los Angelesa, Minnesoti in Dallasu.

Velja si ogledati vrhunce rednega dela letošnje sezone, ki bodo pri vsakem hokejskem navdušencu še dodatno dvignili nestrpna pričakovanja pred končnico, v videu pa se seveda pojavi tudi Anže Kopitar.

Na individualnem področju se je znova najbolje odrezal Pittsburghov zvezdnik Sidney Crosby, ki je bil s 104 točkami (36 golov in 68 podaj) prvi strelec lige, v razvrstitvi mu s kar velikim zaostankom sledita Anaheimov Ryan Getzlaf s 87 in Claude Giroux iz Philadelphie s 85 točkami. Kopitar je s 70 točkami sezono končal na 16. mestu strelcev. Največ golov v rednem delu je zabil Rus Aleksander Ovečkin iz Washingtona, 51, drugi najboljši, Corey Perry iz Anaheima, jih je dal 43. Kopitar je mrežo tekmecev zatresel 29-krat. Za najboljšega vratarja je bil izbran Los Angelesov čuvaj mreže Jonathan Quick.

10 najlepših golov rednega dela sezone:

10 najboljših obramb vratarjev: