Prenova je potrebna, saj so cevi že stare in so začele puščati, zato razmišljam o celoviti prenovi.

V prvi kopalnici imam stranišče, umivalnik, manjši radiator in kad, nad katero je zelo neuporabna rjava omarica. V kopalnici želim ohraniti stranišče, umivalnik, kad, radiator, ter kakšen stenski ali podoben element za previjanje dojenčka ter omaro, v katero bi lahko shranila čistila ter tudi kopalne  pripomočke za umivanje, šampon, zobno pasto ... Razmišljam o uporabni kadi, kamor bi lahko postavila tudi banjico za kopanje dojenčka.

V drugi kopalnici pa imam stranišče, umivalnik, prho (nad njo je manjše okno, 40 x 40 cm), pralni stroj, manjši radiator in belo visečo omarico. Nujno potrebujem tudi bide in ogledalo, razmišljam tudi o sušilnem stroju. Obe kopalnici imata 60 centimetrov široki vratni krili in se odpirata na notranjo stran- proti straniščni školjki. Prosim vas, da mi svetujete in predlagate svoje rešitve, za kar vam bom neizmerno hvaležna. Veronika

Odgovor: Glede na obstoječa mesta napeljav seveda ni moč razmišljati o velikih spremembah, razen tega, da bi morda lahko dodali odtok za bide na edino steno, kjer je to pravzaprav sploh možno.

Ker omenjate pralni in sušilni stroj, vam svetujem, da kupite element, ki bo združeval obe funkciji, nad njim pa boste še zmeraj lahko postavili omarico. Za lažji dostop predlagam tudi kabino za prhanje s krožnimi vratci.

V drugi kopalnici omenjate previjalno mizico, ki jo predlagam na površini zaprtega elementa – omarice, s tem, da naredite izrez za radiator. Glede na majhno velikost kopalnice bi se prostor kljub vsemu moral primerno ogreti. Steno nad omarico lahko izrabite še za ožji polici.

Darja Hughes, univ. dipl. design

www.design-hughes.si