Oblazinjene klopi so lahko različnih izvedb. Lahko so v celoti oblazinjenje ali pa v kombinaciji z lesom ali kovinskimi elementi, kot so nosilne noge, različne obrobe in dekorativni dodatki. Da se bo klop prilegala prostoru, je pomembno izbrati primerno dimenzijo in ustrezno barvo. V kolikor je klop večja, so bolj primerni naravni odtenki, pri manjših kosih pa so ustrezne tudi intenzivnejše barve, ki poživijo prostor. Med materiali je najbolj uporabno in za vzdrževanje preprosto naravno ali kakovostno umetno usnje. Če nam je ljubši mehkejši material, so primerne tkanine ali mikrotkanine, a je pomembno izbrati tako, ki jo je preprosto čistiti. Tako bomo klop ohranili lepo tudi na dolgi rok.

Prešito usnje obogati videz

Tudi prešitje predvsem pri usnjenih izvedbah obogati videz, izvedbe iz tkanine ali mikrotkanine pa so navadno najlepše brez dodatnega prešitja, da so vidne gladke površine. Predalov v klopeh danes skorajda ni več, bolj pomemben je njihov lahkoten videz, da delujejo zračno in ne zasičijo prostora. Tudi zaključki so lahko v različnih izvedbah bodisi z rokonaslonom bodisi odprti, odvisno od tega, kako klop stoji in kakšne so želje uporabnika.

Različne izvedbe klopi, dvosedov in foteljev so lahko lepa popestritev tudi za predsobe, preddverja in večje hodnike. Ti elementi niso tako v rabi kot sedežna garnitura in so bolj za priložnostno sedenje. Pomembna je predvsem njihova estetska funkcija, saj z njimi prostor dobi svoj značaj. Takšni elementi so navadno kontrastnih barv, da so opazni in da prostor poživijo.

Tudi v javnih ustanovah

Oblazinjeno pohištvo vidimo tudi v javnih ustanovah. V prostore, kot so na primer čakalnice, avle, večje pisarne in podobno, so postavljeni različni elementi, ki obiskovalcem ponujajo udobje in dajejo občutek mehkobe – vsekakor je bolj prijetno sedeti na mehkem in udobnem stolu ali fotelju. Pri izbiri materiala za uporabo v javnih ustanovah pa je poudarek na preprostem čiščenju in dezinficiranju, saj so tu elementi bolj obremenjeni kot pri domači uporabi.

Udobno in mehko je prijetno, ne glede na to, ali smo v dnevni sobi, jedilnici ali čakalnici.