»Lani sem zeleni suknjič izgubil, zato sem bil žalosten in jezen. Na vsak način sem ga želel letos spet dobiti in obleči. Verjemite, zelena barva mi postaja vedno bolj všeč. Pa še suknjič dobim zastonj, kar ni zanemarljivo,« je s posvojenim sinom v naročju po zmagi v šali dejal Bubba Watson, ki pa nato ni mogel zadržati solz ob velikem uspehu. Watson je postal 17. golfist, ki je v Augusti osvojil več kot en zeleni suknjič iz lahke volne, ki ga najboljšim na tekmovanju v zvezni državi Georgia oblačijo že od leta 1949. Čeprav je bil njegov letošnji dosežek (280 udarcev) najslabši med zmagovalci v zadnjih šestih letih, je do zmage prišel lažje kot pred dvema letoma. Takrat se je iz godlje reševal s fantastičnim udarcem iz borovega gozdička (od luknje je bil oddaljen kar 150 metrov, žogica pa je nato končala le 15 metrov od nje) in slavil šele po dodatnem razigravanju z Južnoafričanom Louisom Oosthuiznom.

Vzdevek dobil po igralcu nogometa

Golfistu s polnim imenom Gerry Lester Watson mlajši je vzdevek Bubba nadel njegov oče, ki je oboževal zdaj že pokojnega igralca ameriškega nogometa Bubbo Smitha. Ta 201 centimeter visoki in 120 kilogramov težki orjak je med drugim na platnu upodobil Mosesa Hightowerja v kultni seriji filmov Policijska akademija, umrl pa je avgusta 2011, star 66 let. Watson, eden redkih levičnih igralcev golfa (njegov osebni rekord glede dolžine leta žogice so 404 metri, glede hitrosti pa 312 km/h), se je rodil v Bagdadu, a ne v prestolnici Iraka, ampak v istoimenskem majhnem mestu v bližini Pensacole na Floridi.

Še vedno trdi, da v življenju ni imel niti ene učne ure golfa, po nastopanju za različne šole in univerze pa je leta 2003 (takrat je bil star 25 let) prestopil med profesionalce. Tri leta pozneje se je pridružil PGA Touru in že v prvi sezoni kot novinec zaslužil več kot milijon dolarjev. Junija 2010 je v Cromwellu dosegel premierno zmago na PGA Touru, po kateri ni mogel zadržati solza, posvetil pa jo je svojemu očetu Gerryju, ki se je takrat boril z rakom na grlu, le tri mesece in pol kasneje pa je izgubil boj z zahrbtno boleznijo.

Angie priznala neplodnost

Poročen je s Kanadčanko Angelo, nekdanjo košarkarico, ki je visoka kar 193 centimetrov in za dva višja od soproga. Spoznala sta se v zvezni državi Georgia, kjer je Bubba nastopal na turnirju v golfu, Angela pa je bila igralka košarkarske ekipe. Angela (leta 2009 so zdravniki ugotovili, da ima povečano hipofizo) je Bubbo šokirala že na prvem zmenku, saj mu je povedala kruto resnico – da je neplodna in da nikoli ne bo mogla imeti otrok. Zato sta se kasneje odločila za posvojitev, ki sta jo zaradi drugih družinskih in zdravstvenih težav odlagala do marca 2012, ko sta posvojila mesec dni starega fantka in mu dala ime Caleb.

»Sem predan in veren kristjan. Prisegam na biblijo in Jezusa, bog in vera pa sta najpomembnejša v mojem življenju,« pravi Watson, ki ga je lani guverner Rick Scott uvrstil na seznam zaslužnih na Floridi, imenovan Velikani Floride. A Watson – ima tudi svojo spletno stran Bubbawatsongolf.com – se ne ukvarja le z golfom, ampak je dejaven tudi na drugih področjih. Izstopa s svojo dobrodelnostjo (nazadnje je otroški bolnišnici v Phoenixu podaril 250.000 dolarjev), imel je svojo modno linijo, imenovano Bubba Golf, je pa tudi član štiričlanske glasbene skupine Golf Boys. Njihova največja uspešnica nosi naslov Oh oh oh in jo je mogoče poslušati tudi na spletnem portalu Youtube. Videospot zanjo je financirala ena izmed znanih zavarovalniških hiš (Farmers Insurance Group), zadeva pa ima tudi dobrodelno noto. Za vsakih 100.000 ogledov na Youtubu zavarovalnica 1000 dolarjev podari v dobrodelne namene.