Stari Jeseničani proti starim zmajem zdaj vodijo z 2:0 v zmagah, saj so bili s 7:5 boljši tudi na prvi tekmi. A izid navsezadnje ni bil najpomembnejši, osnovni namen prirediteljev, fundacije Jakec in čarobna lučka, ustanove za pomoč otrokom s cerebralno paralizo, ki so ji pomagali še na Hokejski zvezi Slovenije in občini Jesenice, je bil zbiranje sredstev za enoletno Tio z Jesenic. Fundacija sicer zbira sredstva za pomoč otrokom s cerebralno paralizo ter za nakupe terapevtskih pripomočkov in izobraževanje terapevtov.

Pred dobrodelno tekmo so zadnji trening pred odhodom na SP opravili tudi slovenski reprezentanti, ki so se nato tudi predstavili gledalcem v Podmežakli, selektor Matjaž Kopitar pa je bil zvečer še na ledu, saj je sodeloval v veteranski tekmi v ekipi Jesenic.

Humanitarni derbi hokejskih legend so popestrili še nastopi imitatorjev Jureta Mastnaka in Tadeja Briclja, gledalce pa so zabavali navijaška skupina Ice Ladies, jeseniški umetnostni drsalci, hišni ansambel Avsenik in folklorna skupina Juliana.