Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svojo prevlado na domačih odbojkarskih igriščih. V četrti tekmi finalne serije državnega prvenstva so v Murski Soboti s 3:1 premagali Panvito Pomgrad in skupnim izidom 3:1 v zmagah desetič zapored osvojili naslov prvakov. Skupno je to že njihov 11. naslov, tretji od kar so se z Bleda preselili v Ljubljano, in po zmagi v srednjeevropski ligi druga lovorika letos.

Tudi četrta tekma finalne serije ni bila posebej kakovostna, Panvita je spet grozila prvakom, a na koncu je bila premalo zbrana, da bi izsilila peto tekmo. Na drugi strani so bili Ljubljančani dovolj zanesljivi, predvsem v elementih, ki so se izkazali za najmočnejše že na prejšnjih tekmah (servis, blok, obramba), trener Luka Slabe pa ne more biti zadovoljen s sprejemom njegovih igralcev.

Sobočani so si sicer v prejšnjih tekmah nabrali veliko mero samozavesti. Vedeli so, da ACH ni nepremagljiv in njihova prepričanost, da lahko podaljšajo serijo, se je hitro pokazala tudi na igrišču. Niso se prestrašili uspeha kot na prvi tekmi, odlično začeli, po seriji odličnih servisov Gorazda Flisarja so povedli s 7:4. Toda tudi motivirani Ljubljančani so imeli svoje načrte, ki so jih hitro začeli uresničevati. Andrej Flajs je z asom izenačil izid na 8:8, še en njegov servis pa je bil dovolj za vodstvo. Prav kapetan gostov je s še eno serijo tudi najbolj zaslužen, da si je njegova ekipa pred končnico prvič priborila nekoliko večjo prednost (20:16), ki jo je do konca niza le še povečala. Domačemu trenerju ni pomagala niti menjava sprejemalca, kapetana Andreja Tota je zamenjal Blaž Ajlec.

Premoč gostov se je nadaljevala tudi v drugem nizu, v katerem so od začetka pa do le večali svojo prednost. Tako so z asom Mateja Vidiča povedli z 9:5, z asom Jana Klobučarja pa že s 13:7. Kot da bi domači izgubili voljo, so začeli delati napako za napako, tako da so tekmeci povedli že s 17:8. Niz je bil s tem bolj ali manj odločen.

Na začetku tretjega niza je bilo sklepati, da oranžnim zmajem močno mudi zaključiti sezono. Po trojnem bloku so povedli s 6:3, toda nato zaspali, tudi domači pa se še niso predali. Vzpostavili so ravnotežje, tekmecem sledili, po asu Ivana Čolovića so povedli s 15:14, po dveh zaporednih napakah Ljubljančanov pa tudi z 19:15. Njihova morala se je močno dvignila, oglasili so se tudi gledalci. Ob koncu so sicer imeli nekaj težav s sprejemom, gostje so znižali zaostanek petih točk, ubranili tudi tri zaključne žoge, toda četrte ne, niz je zaključil Tot.

Najbolj napet je bil četrti niz. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, gostje so imeli dvakrat tri točke prednosti, a domači so jih obakrat ujeli. Izničili so tudi zaostanek 21:23, a to vseeno ni bilo dovolj, da bi si priborili "tie break". Pri izidu 23:23 je najprej točko dosegel Flajs, tekmo pa je z blokom končal Matej Vidič.