Humanitarni derbi hokejskih legend bo več kot le športno obarvan, saj ga bosta s humorjem napolnila odlična imitatorja Jure Mastnak in Tadej Bricelj, gledalce pa bodo navdušili še navijaška skupina Ice Ladies, jeseniški umetnostni drsalci, Hišni ansambel Avsenik, Folklorna skupina Juliana in vrsta zanimivih gostov, med katerimi velja izpostaviti jeseniške olimpijce in slovensko hokejsko reprezentanco, ki se odpravlja na pot proti Južni Koreji, kjer jo prihodnji teden čaka svetovno prvenstvo divizije I.

Večina izkupička za malo Tio

Dogodek je v sodelovanju s Hokejsko zvezo Slovenije, Občino Jesenice in Zavodom za šport Jesenice pripravila Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo. Večji del izkupička bo namenjen leto dni stari Tii z Jesenic, ki jo pestijo tudi težave z dihanjem. Zaradi neprehodnih nosnic lahko diha le s pomočjo kanile, umetne dihalne cevke, vstavljene v okence v sapniku. Zavarovalnica stroškov kanile in senzorja za merjenje kisika ne krije v celoti, zato brezposelna starša Urška in Klemen mesečno plačujeta skoraj sto evrov samo za to, da njuna hčerkica lahko diha. Fundacija Jakec in čarobna lučka sredstva namenja tudi terapijam malega Jakca s cerebralno paralizo, nakupu terapevtskih naprav ter izobraževanju terapevtov.

Vsi, ki želijo pomagati otrokom z motnjami v razvoju in dogodka ne bodo uspeli obiskati, več informacij lahko najdejo na spletni strani fundacije Jakec in čarobna lučka.

Dobrodelna dražba športnih artiklov

Na Jesenicah pa z dražbo dresov in ostalih športnih rekvizitov najboljših slovenskih in svetovnih športnikov že nekaj časa zbirajo tudi denar za počitnice za otroke. Licitiranje za artikle je možno do nedelje.

Več o dražbi najdete na njeni spletni strani in Facebooku.