Za 29-letnega vrhunskega kolesarja z Bleda je zelo neobičajen pozen začetek sezone. V Ardenih pa je že dokazal, da je nad nivojem scene manjših profesionalnih ekip, ki pa bo v tej sezoni velikokrat zanj realnost. Po dolgi kalvariji z iskanjem ekipe je prve dni aprila le podpisal pogodbo z italijansko-japonsko ekipo Vini Fantini Nippo razreda kontinental, kot najboljšo od zadnjih možnosti, da bo ostal na sceni in vzel zalet za vrnitev na veliko sceno v naslednji sezoni.

Bole tako le deli usodo Gregorja Gazvode in Jureta Kocjana, ki zaradi ukinjanja ekip nista našla novega boljšega delodajalca v elitnih 18 ekipah WorldToura. Ob ugodnem razpletu bi lahko v tej sezoni na vseh največjih dirkah vozilo kar 14 slovenskih kolesarjev, kar je za maloštevilno kolesarsko sceno izjemno velika številka. Zaradi tega Bole v tem letu tudi ne bo mogel pomagati ostali osmerici iz WT, da nabira UCI-točke za najbolj prestižno svetovno lestvico, kjer je Slovenija s prispevkom Simona Špilaka, Boruta Božiča in Luke Mezgeca trenutno na visokem 15. mestu.

Prav Bole je tipičen primer, kako težko slovenski kolesarji pridejo do elitne druščine in tam ostanejo kljub nesporno dokazanim kvalitetam. Kolesar z Bleda je bil lani med deseterico v etapah na italijanskem Giru in španski Vuelti, ob zmagi na etapni dirki je manjkal le kakšen odmeven velik dosežek. Tudi največji poznavalci kolesarstva so pričakovali, da kolesar njegovega kova in kvalitet ne more ostati brez mesta v kateri od velikih ekip. Vendar kot uročeno, čeprav je bil blizu prestopa v Trek, Lotto, Astano in verjetno še kam, je zaradi različnega spleta okoliščin izvisel. Ponujali so mu celo, da vozi za močno ekipo, in sicer za plačilo v pogodbi 0 evrov. Ni obupal. »Pozimi sem veliko tekel na smučeh na Pokljuki, za kar prejšnja leta nisem imel možnosti. Lep šport. Bil sem lahko doma z družino. Vse to je bila lepša plat. Ni pa bilo prijetno čakati. Na koncu sem se moral sprijazniti, da lahko izbiram le med nizkoproračunskimi malimi ekipami,« je opisal okoliščine. V tem obdobju se je praktično že dogovoril tudi z Adrio Mobil in bil celo blizu popolne registracije UCI, da ga vzamejo v svoje vrste, a se je zadnji trenutek odločil za italijansko ekipo. Zanimivo, da so ob podpisu pogodbe posebej navedli, da je Bole opravil vsa testiranja, ki jih zahtevajo predpisi MPCC (etičnega kodeksa čistega kolesarstva), kar za ekipe nižjega nivoja ni običajno. Vse to z namenom, da ob morebitni vrnitvi v elitne ekipe ne bi bilo nikakršnih dvomov.

Za nesojenega člana Adrie Mobila je zanimiv tudi razplet dirke Po Ardenih. Ob zmagi Boleta je kapetan novomeške zasedbe Matej Mugerli osvojil drugo mesto, Mugerli pa je bil četrti tudi v skupnem seštevku. Med dvajseterico pa sta končala tudi Jure Golčer in Rado Rogina, lanski zmagovalec dirke Po Sloveniji, ki bo letos v kraljevski etapi zavila na Pohorje, do Treh kraljev. Veliko je možnosti, da se bodo srečali tudi junija na 21. dirki Po Sloveniji.