Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Arsenal - West Ham
1

Topničarji so si v soboto globoko oddahnili, ko so preživeli polfinale FA pokala z Wiganom, saj so šele v zaključku rednega dela izvlekli izenačenje, nato pa slavili po enajstmetrovkah, tako da so ostali v igri za edino lovoriko, ki jo še imajo na voljo. Končni uspeh je verjetno prav prišel za vzdušje v slačilnici, ki po nekaj porazih in slabših rezultatih verjetno ne more biti prav dobro, mnogi pa se najbrž sprašujejo, kako dolgo bo Wenger trener, saj je uspel zavoziti še eno sezono, v kateri je dolgo kazalo, da bo precej uspešnejša, kot bo na koncu. V premierligi je stanje tako, da je Arsenal celo zdrsnil na peto mesto in si do konca sezone ne sme več privoščiti spodrsljaja, če želi priti v ligo prvakov, torej na četrto mesto. V londonskem obračunu danes za topničarje torej štejejo le vse tri točke

Nogomet - Nemčija – Pokal

Borussia (D) - Wolfsburg
1

V taboru Borussie so po odmevnih zmagah proti Realu (2:0) in Bayernu (3:0) gotovo zelo samozavestni in prepričani, da lahko v pokalu pridejo do lovorike, zato danes prav gotovo ne bo popuščanja v lovu za finalno vozovnico. Jürgen Klopp bo znal pripraviti svoje varovance, da bodo danes pokazali, da skalpa dveh velikanov nista bila naključna in Wolfsburgu se ne piše nič dobrega.  

Nogomet - Francija - 2.liga

Caen - Nimes
1

Caen je v dobri formi, saj že dolgo ni izgubil tekme, na lestvici pa bije hud boj za tretje mesto, ki še vodi v prvo ligo. S tekmo manj ima enako točk kot še tri ekipe, torej je danes za njihove možnosti za napredovanje nujno, da premagajo predzadnji Nimes, ki je vse prej kot zastrašujoč - na zadnjih petih tekmah je osvojil le dve točki, na zadnjih treh pa ni dosegel gola. Domači bi morali takega nasprotnika premagati, drugače si prve lige najbrž niti ne zaslužijo.

Košarka - Evroliga

Barcelona - Galatasaray
1

Sedaj gre zares tudi v evroligi. V četrtfinalu moštva igrajo na tri zmage, Barcelono pa čaka turški nasprotnik, ki si je končnico zagotovil šele v zadnjem krogu z zmago proti odpisanemu Partizanu. Barca je ob Realu in CSKA prvi favorit za končno slavje, zato bi bilo vse razen prepričljivega napredovanja na final4 senzacija. Katalonci bodo svojo premoč pokazali že na prvi tekmi, saj bodo prav gotovo želeli odločno začeti izločilne boje in tekmecu nagnati strah v kosti, da ne bo gojil prevelikih upov in jim tako nudil manjši odpor na naslednjih tekmah.