»Videti je, kot da bi se vozili skozi pravljico,« poročajo nizozemski novinarji, ki so si nove svetleče črte takoj ogledali. Studio si želi, da bi takšne črte predstavil povsod na Nizozemskem in kasneje tudi po svetu.

»Nekega dne sem sedel v avtomobilu in se vozil po nizozemskih cestah. Zdelo se mi je neverjetno, da smo zapravili milijone za avtoceste, pa nihče ni pomislil, kakšne so v resnici videti. Zamislil sem si prihodnost, pomešano s cesto Route 66, ki skoči iz računalnika in postane del nas,« je o ideji za svetleče črte zapisal ustanovitelj studia Daan Roosegaarde.

Del njegove vizije so tudi cestne oznake za opozorilo na poledico ali spolzko cestišče. Te bi bile vidne pri določeni temperaturi.

Studiu je v sodelovanju s cestno službo Heijmans uspelo »pobarvati« samo en del avtoceste. Barva se sveti do osem ur, zato zaenkrat še ni primerna zamenjava za obcestno razsvetljavo, a v prihodnje bi vlade po svetu morda tudi tako lahko prihranile nekaj denarja in znižale svetlobno onesnaženje.