''Eno tekmo bomo morali zmagati v njihovi dvorani''

Ne samo v ligi NHL, tudi drugod v hokejskem svetu si igralci pred začetkom odločilnih bojev pustijo rasti brado. "Dva dni nazaj sem se obril zadnjič pred začetkom končnice, tako da sem malce 'pogoljufal'. Zdaj se do konca končnice ne obrijem nič več," pravi Hrušičan, ki meni, da bodo dvoboji prvega kroga zelo naporni.

"Glede na to, da nimamo prednosti domačega igrišča, bomo morali eno tekmo zmagati v njihovi dvorani. To smo že naredili, tako da vemo, kako je potrebno igrati, da nam to uspe. Smo zelo podobna ekipa kot San Jose, ki ima velike napadalce, dobro obrambo in dobrega vratarja. Mislim, da bo serija zelo zanimiva," je v pogovoru na svoji spletni strani dodal Kopitar.

Vzdušje v ekipi je zelo dobro

Za njim je osma sezona v najmočnejši ligi na svetu. Redni del je ocenil kot uspešen, vendar brez presežkov: "Dosegli smo prvi cilj, to je uvrstitev v končnico. Imeli smo tudi manjši cilj, da bi končnico začeli na domačem ledu, a nam to žal ni uspelo. Zdaj bomo obrnili nov list in začeli pisati novo zgodbo."

Vzdušje v ekipi je po mnenju Kopitarja zelo dobro. "Zanesljivo je to najboljši del sezone. Veš, za kaj igraš. Celo sezono garaš, da se uvrstiš v končnico in to je kot nekakšna nagrada. Nikakor pa ne smeš zaspati, saj lahko hitro izpadeš in upam, da se to z našo ekipo ne bo zgodilo."

Los Angeles Kings so v 82 tekmah dosegli 46 zmag in zbrali točno 100 točk. Še posebej dobro so igrali po olimpijskih igrah v Sočiju. "Tudi v prejšnjih sezonah smo po premoru zaradi All star vikenda vedno igrali dobro. Očitno znamo stopnjevati formo v pravem času. Zadnjo tekmo smo sicer izgubili po kazenskih strelih, ampak mislim, da smo pripravljeni za končnico," meni Kopitar.