Za razplet finala je bilo na peti tekmi potrebnih 72 minut. V Salzburgu so domači, slovenski vratar Luka Gračnar je bil le na klopi, dvakrat povedli, a so gostje iz Južne Tirolske dvakrat izenačili. Nazadnje v 35. minuti, zadnji del pa se je končal brez zadetkov, zato so bili na sporedu podaljški.

Mož odločitve je bil nato Žiga Pance, ki je v 72. minuti zadel po podaji Davida Lalibetra. Novinec v ligi Bolzano je tako postal prva neavstrijska ekipa v tem tekmovanju s končno zmago (v sezoni 2007/08 je ljubljanska Olimpija izgubila finale prav proti Salzburgu), pa čeprav so južnotirolski hokejisti zapravili vodstvo z 2:0 v finalnih zmagah in dovolili tekmecem izenačenje na 2:2, nazadnje pa so slavili na njihovem terenu.

Salzburg je tako ostal brez pete zmage v ligi Ebel, a je vseeno že pred finalom postal avstrijski prvak, saj je tekmec iz druge države.

Medtem ko se je v Avstriji finale končal, se v Nemčiji šele začenja. Navijači Kölna in Ingolstadta se veselijo, da se bodo njihovi hokejisti borili za naslov prvaka v ligi DEL, a uvrstitev teh ekip v zadnje dejanje sezone pomeni oslabitev slovenske reprezentance. Udarni napad Rok Tičar, Robert Sabolič in Žiga Jeglič, pa tudi izkušeni branilec Aleš Kranjc, namreč ne bodo mogli sodelovati na bližnjem svetovnem prvenstvu divizije I v Južni Koreji, saj so se vsi uvrstili v finale: Jeglič in Sabolič v dresu Ingolstadta, ki mu je to uspelo prvič v zgodovini, Kranjc in Tičar pa v dresu osemkratnih prvakov iz Kölna. Finale, v katerem igrajo na štiri zmage, se bo začel v četrtek, 17. aprila.

Ingolstadt je danes v šesti tekmi polfinala premagal Hamburg s 5:3 in se v finale uvrstil s skupnim izidom 4:2, Köln pa je bil v finalu že v četrtek po četrti zmagi v peti tekmi proti Wolfsburgu.