Gregor, kako dolgo finalno serijo lahko še pričakujemo?

Upamo, da bo vsega konec jutri v Murski Soboti. Že na prvi gostujoči tekmi smo igrali zelo dobro, zato gremo tudi sedaj v Prekmurje z dobrimi občutki. Resda je za nami težka tekma v Tivoliju, toda delo želimo zaključiti v štirih tekmah. Predvsem zato, da dobimo malo več počitka, saj so pred vrati že reprezentančne priprave.

Zdi se, da v tej finalni seriji igra slabše tisti, ki je domačin.

Res je. Ravno pred tretjo tekmo sem razmišljal o tem, kako se domačin ne znajde dobro pred svojo publiko, kot da bi čutil prevelik pritisk. Tudi mi doma ne igramo tako prepričljivo, kot smo sposobni. Čutimo breme, saj nam nasproti stoji zelo dobra ekipa, mi pa želimo obraniti naslov in mesto v ligi prvakov. Enostavno se na trenutke ustrašimo pritiska, še posebno ko nas Panvita stisne v kot. Nismo več tako prepričani vase, kot bi morali biti, zato tudi imamo zelo napete tekme.

Zakaj niste prepričani vase?

Težko rečem. Na eni strani imamo mlado ekipo, a prav vsi igralci imamo za seboj že precej velikih tekmovanj in težkih dvobojev. Pomanjkanje izkušenj zato nikakor ne more biti izgovor. Toda opazno je, da nam ob pritisku Panvite pade samozavest in nismo več agresivni. Kaj točno je razlog, pa res ne vem. Ne preostane nam drugega, kot da jutri že na začetku pritisnemo na vso moč.

Kakšno je bilo vzdušje v moštvu po prvem porazu?

Kar napeto. Vsi smo komaj čakali drugo tekmo, da popravimo vtis in da si povrnemo samozavest. Z zmago v Murski Soboti nam je to uspelo, zato je bilo tokrat lažje. Uspeli smo se pobrati tudi po visoko izgubljenem drugem nizu in ohraniti mirno glavo.

Vašo zasedbo so razredčile tudi poškodbe.

Vidi se, da se bliža konec sezone, saj je ogromno poškodb. Od kolena Andreja Flajsa do ramena Jana Pokeršnika, noge Mitje Pleška… Stiskamo zobe. Upam, da bomo jutri odigrali tako, kot znamo, da zaključimo sezono čim prej.

Čeprav počitka po koncu klubske sezone ne bo veliko, vsaj ne za reprezentante.

Praktično nič. Kar sem do sedaj govoril s selektorjem Slebetom, nam bo dal en prost teden, potem pa že začnemo s treningi v reprezentanci. Toda težko si ves teden vzameš prosto, saj v reprezentanco ne moreš priti naravnost z dopusta. Počitka res ne bo dovolj, pred nami pa je dolgo reprezentančno obdobje. Potrebovali bomo veliko igralcev, da se bomo menjavali, če želimo zdržati vse napore.

Najprej vas čakajo reprezentančne kvalifikacije, nato evropska liga, potem pa že nove priprave na klubsko sezono. Naporno, kajne?

Točno tako… Kar naenkrat bo tukaj julij, ko bomo imeli deset prostih dni, potem pa bomo že odšli v klube. Toda v Sloveniji imamo dovolj kvalitetnih igralcev, da si bomo razporedili vse napore.

V kateri klub boste odšli po koncu reprezentančnih tekem?

Za zdaj se skušam s tem čim manj obremenjevati. Pred nami je še vsaj ena finalna tekma, kamor moramo usmeriti vso našo koncentracijo. Toda kaj hitro po sezoni bo treba o tem dobro premisliti. Usesti se bomo morali z vodstvom kluba in rešiti stvari za nazaj. Igralcem morajo predstaviti vizijo, kako naprej. Ob vsem tem upam, da bom dobil kakšno dobro ponudbo iz tujine. Čutim, da je prišel čas, da bi se lahko preizkusil v boljši ligi.

Igralci ste morali imeti kar precej potrpljenja, da ste zdržali vso sezono.

Ja, daleč od lahke sezone je vse skupaj. Igralci so nas zapuščali sredi leta, finančna situacija ni rožnata… Slovenija je v krizi, kar se pozna tudi v našem klubu. Kljub temu skušamo vse svoje misli usmeriti v odbojko in finalne tekme. Nedvomno pa bomo morali priti do dogovora z vodstvom kluba, kako nam bodo poravnali vse zaostale obveznosti.