Eden najbolj veselih po tekmi je bil Trevor Daley, ki si je nadel kavbojski klobuk in se prešerno smejal, kolikor mu je nedavna poškodba to dopuščala. Šest let čakanja se je branilcu Dallasa obrestovalo, uvrstitev v končnico je sinoči zapečatil z golom in podajo za gol. Za nameček se je v vratih izkazal še Kari Lehtonen, ki je vknjižil peto tekmo brez prejetega gola.

»Sicer se malo težko smejim, a preprosto se ne morem nehati smejati,« je po tekmi dejal Daley, ki je na sredini tekmi proti Columbusu prejel plošček v obraz in si prislužil 20 šivov. »Dolgo se nismo borili, kot bi se morali, a zdaj si lahko vsi skupaj malo oddahnemo,« je še dejal Daley. Zvezde so zamudile uvrstitev v končnico zadnjih pet let, kar je negativni rekord moštva.

St. Louis, ki je moral nasprotnikom priznati premoč na ledu tudi po številu strelov na gol, razmerje je bilo 40-22, je izgubil še peto tekmo zapored, kar se jim je zgodilo prvič po februarju lani. S tem so tudi ogrozili svoj položaj na lestvici in zapravili veliko možnosti, da bi tekmovanje v rednem delu končali na vrhu zahodne konference. »Igrali so zelo hiter hokej. Igrali so za vsako ceno, da se uvrstijo v končnico in to je bilo zelo očitno. Na drugi strani se moramo tudi mi zamisliti in se poglobiti v napake,« pa je po tekmi menil branilec St. Louisa Kevin Shattenkirk.

V ostalih tekmah so Washington Capitals s kar 4:0 premagali Chicago Blackhawks, Tampa Bay Lightning so bili s 3:2 boljši od Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks so Colorado Avalanche nadigrali s 5:1. Na treh tekmah so domačini izgubili. Detroit Red Wings so morali z 1:2 priznati premoč Carolina Hurricanes, Calgary Flames so s 3:5 izgubili proti Winnipeg Jets, New Jersey Devils pa so po kazenskih strelih z 2:3 izgubili proti New York Islanders.

Moštvo Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo drevi gostilo drugouvrščeno ekipo lige Anaheim Dicks.